Irgalmatlanul romlott lelkek

Hamvazószerda hajnalán olvasom a hírt, hogy azon háborognak a józsefvárosi fideszesek, mert tűrniük kell(!), hogy hajléktalanokba botlanak a lépcsőházakban.

A fizetett hirdetésben is közzétett fideszes irgalmatlanság

tipikus példája annak, hogy a kormánypárti hívek még hírből sem ismerik a keresztényi könyörületet, hogy többségük számára a szolidaritás fogalma teljesen értelmezhetetlen. Számukra a szegény, fedél nélküli emberek nem mások, mint zavaró biodíszletek, akiket kerülgetniük kell, és akiket legszívesebben szemétként kezelnének.

Talán maguk sem értik,

hogyan történhet meg, hogy még mindig akadnak olyanok Magyarországon, akik kiállnak a rászorulók jogaiért, miközben a kormány mindent elkövet, hogy beleverje a fejekbe, hogy a nincstelenek már nem is emberek. Nem tudom, hány ember vált otthontalanná az elmúlt 10 évben, nem tudom hány áldozata van ennek a rendszernek.

Csak azt tudom, az embertelenségre nincs bocsánat.

Sem Krisztus a kereszten, sem hajléktalan a porban, nem csoki nyuszi.

2 hozzászólás

 • Avatar
  2020.02.26 - 17:43
  Közvetlen hivatkozás

  Az, hogy a hajléktalanokat a lépcsőházakban akarjuk elhelyezni, nem az irgalmasság jele!

  Válasz
 • Avatar
  2020.02.26 - 17:49
  Közvetlen hivatkozás

  Iz 58.7
  Törd meg az éhezőnek kenyeredet, és a hajléktalan szegényt fogadd be házadba. Ha mezítelent látsz, öltöztesd föl, és ne fordulj el embertársad elől!. Isten törvénye! nem! emberi törvényeken alapszik”!!)
  A tipikus példája pedig: az”!;hogy nem ismerik Isten törvényeit”…. Éppen ezért világi ember alkotta törvények miatt el is bukik”….

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük