BlogbazárKiemelt hírek

Farkasházy Tivadar: ekkora baromról régen hallottam a közoktatásban….

Farkasházy Tivadar: de jó lenne egyszer úgy beszélni Orbán Viktorral újságíróként, hogy nem csak Ő hall engem, hanem én is Őt!

Egy vidéki alapítványi iskola 12 középiskolás tanulója és igazgatónőjük vasárnap Milánóba repült három hetes tanulmányi kirándulásra az EU mobilitási programja, az Erasmus+ keretében.

Az igazgatónő már az induláskor tisztában volt vele, hogy az olasz kormány karantén alá helyezte a koronavírus észak-olaszországi gócpontját, mégsem maradtak itthon

Ahogy számosan azok közül, akik befizettek síelésre, miegymásra. Az említett csoport nem tapasztalt pánikhangulatot, mi több, az igazgatónő az Indexhez eljuttatott képernyőfotók szerint ezzel a szöveggel posztolt a közösségi oldalára vasárnap:

?? ????̋ ?????, ?̈????????̈? ?? ???ℎ??? ℎ?????́???́?.

Szívből gratulálok neki, ekkora baromról régen hallottam a közoktatásban

Hölgy lévén átjavíthatnám ostobára, de az ide most kevés. Mert itt most sokkal többről van szó, ez a vírus pillanatokon belül minket is elérhet. És ha valamikor, a többnyire felülről szponzorált és sokak által oly nemes buzgalommal gyakorolt ellenségkeresések helyett most aztán igazán óriási szolidaritásra lenne szükség ebben az országban. Például az idősebb és az ifjabb generációk között, főleg az utóbbiak részéről. Az Index ugyanis kedden közzétette a koronavírus halálozási rátáját korcsoportok szerint. Az adatokat tessék óvatosan kezelni, de azért az arányok igen ijesztőek. Mármint az idősebbek számára.

Ugyanis a megbetegedett 80 felettiek esetében 15%, a 70-80 közöttiek esetében 8%, a 60-70 közöttiek esetében 4%, az 50-60 közöttiek esetében 1,5%-ra tehető az elhunytak száma. 50 év alatt 0,2%. Ezt a tényt eddig nemigen hangsúlyozták, s még olyan cikkel is találkoztam, hogy nyugi, csak az idősebbek halnak bele.

A fenti adatok alapján az én korcsoportomban

tehát – 74 múltam – negyvenszer annyi esélye van valakinek meghalni, mint egy 50 év alattinak. Miközben utóbbi lehet, hogy ugyanúgy fertőz, azaz korántsem mindegy, hogyan viselkedik. Ha beteg, egy enyhének tűnő náthával is otthon marad, s nem jár be dolgozni, ha gyanús tüneteket észlel magán, akkor nem metrózik egész nap, de ha semmi baja, akkor is lehet, hogy potenciális vírushordozó, ezért nem utazik el egy olasz síútra, vagy ha már elutazott, akkor nem ilyen baromságot üzen haza. Nagyon kérem, senki ne kezdjen el átkozódni itt alul, inkább azon gondolkodjék, mit tudnánk tenni nemcsak magunkért, hanem egymásért is. Például a gyakran ellentétes és rendkívül hiányos információk közül miképpen lehetne kibogozni a helyes viselkedéseket és tennivalókat.

Például az a miniszter, akinek a fotóját mellékeltem,

s aki igencsak csöndes volt az elmúlt hetekben, pedig ha valamikor, akkor most aztán igazán hallathatná a hangját. Remélem, nem csupán a Tízparancsolatra gyúr, mert hamarosan kiderülhet, amit egy kereszténydemokrata honatya állított, hogy a stadion mégse egészségügyi intézmény.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(Index-cikk)

About Author

Comments (7)

 1. kerényi csaba

  Nem kezdek káromkodni,de…. Csak az igazgatónő a hunyó ? Mi van a gyerekek szüleivel? Semelyiküknek nem jutott eszébe itthon tartani a gyerekeket? Mi van a L.F. Repülőtér dolgozóival? Ott sem jutott eszébe senkinek szólni az igazgatónőnek,a gyerekeknek,hogy most nem a legtutibb hely Milano.
  A legnagyobb hunyó pedig a mi cuki Káslerunk. Mindenki,aki fél,vagy tart a koronavírustól,menjen templomba,mondjon el egy imát,és nem lesz semmi baj-mondaná a mi Káslerunk.

 2. Marta Brash

  Mindenben egyezik a velemenyunk, Kedves Csaba! Ennek az egesz jarvanynak a kezelese borzasztoan primitiv, buta, es eppen ezert borzasztoan beszelyes!
  Aki viszont a keresztenydemokratak reszerol el merte engedni ezt a megjegyzest, hogy “szerencsere” az idosek halnak meg leginkabb (vagy valami hasonlot mondott), akkor arra a megjegyzesre nagyon nem szeretnem feltenni azt a kerdest, hogy “csak nem ilymodon (is) akarjak csokkenteni a potencialis nyugdijasok szamat????? Szoval hogy ez a virus most eppen kapora jott a nyugdijasok ujra megtizedelesere????? Mert akkor ez a rendszer nem mas, mint az ujra eledt nacizmus, rasszizmus, megspekelve jo adag hazaarulassal is.

 3. KÉREK SZÉPEN MINDENKIT NYUGODTAN GONDOLJA ÁT MIT MOND!!!!!! A MAGYAR NYELV GYÖNYÖRŰ SOK MINDEN JELZŐ LEHET MINDENT AMI TALÁLÓ DE SZÉPEN KÉREM AZ ÁLLATOKAT NE HOZZÁTOK SZÓBA ARRÓL NEM TEHETNEK HOGY AZ EMBEREKRŐL NEGATÍV VÉLEMÉNYÜNK VAN!!!!!

 4. Csernus Róbert

  Egyetértek. Farkasházy kijelentése az igazgatónőre súlyosan sértő…az állatokra nézve.

 5. Gerencsér Gábor

  Nos, az igazgatónő nem kicsit hunyó, mert feltételezem tanult ember, a döntés az Ő kezében volt, tehát részemről főbelövés.

 6. csak eljutsz Orbánig, te aljas farok

 7. Alapítványi iskola…. nem közoktatás a szó szoros értelmében.
  Nem mintha a szómágia lenne a lényegi rész. De a pongyolaság nem használ a hitelességnek.
  Amellett egy iskolaigazgatónál magasabb helyeken is az volt a kommunikált közfelfogás, hogy a fiatalokra szinte nem is hat a koronavírus.
  Az itt és most lövöldözők közül hányan voltak legutóbb tüntikézni ezügyben?
  Remélem szavazni azért voltak. Ha azt sem, akkor lehet elhallgatni.
  Ahogy Farkasházi is hallgathat, mert nullától jelentősen különböző szerepe volt abban, hogy 2013-ban az ellenzék megosztását segítette.

Szólj hozzá!