Baranyi: Kubatov úr! Értem én, hogy hergelni kell a tábort ellenem, de egy szemernyi valóságtartalom azért nem ártana a propagandába!

Kubatov Gábor, a Fidesz országos pártigazgatója és alelnöke, ám nem e tisztségei egyikét, hanem Fradi-elnökként szállt bele a hétvégén Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármesterbe azzal vádolva őt, hogy “minden támogatást megvont a Fraditól. Eltökélte, hogy kivérezteti a klubot”. nem veszélytelen a fradi-szellemet kiengedni a palackból és a politika szolgálatába állítani, mert ki tudja, visszagyömöszölhető-e, ha szűnik a Kubatov-igény!

Kubatov pénteken…

A párt- és Fradi igazgató posztjában mindent bevetett megcélozva ezzel a fradi-szívvel élőket, a gyerekeseket, a tömegsport iránt érdeklődő Ferencvárosiakat. Már csak egy farkát helyesen csóváló kiskutyus hiányzik a szívhezszóló “segélykiáltásból”:

“Sosem gondoltam volna, hogy a Fradinak egyszer majd saját otthonával kell hadakoznia. Az FTC jelene és jövője valamennyi ferencvárosi lakosnak a szívügye. Ez már 122 éve így van.

Baranyi Krisztina mégis hátat fordított nekünk.

2020 elején csupán annyit kértünk, hogy az önkormányzatnak befizetett adót a klub kapja vissza. Ezt az összeget utánpótlás-nevelésre és tömegsportra fordítottuk volna, ahogy ezt eddig is tettük. Arra kértük a polgármestert, hogy ne nyerészkedjen az ország legsikeresebb klubján. Végül Baranyi minden támogatást megvont a Fraditól. Eltökélte, hogy kivérezteti a klubot.

Látjuk, hogy rá nem számíthat az FTC. Nem számít. Nélküle is folytatjuk a munkát. A sok száz gyerek, aki a Fradinál nevelkedik, minket igazol.”

Piciny háttér a Fradi sanyarú sorsának és anyagi helyzetének megítéléséhez

Az Átlátszó írása szerint:

becsatornázott állami milliárdok, önkormányzati százmilliók, több 10 milliárdos sportlétesítmények vagyonkezelői joga – így finanszírozta az állam a Ferencvárosi Torna Clubot az éppen tíz éve megválasztott Kubatov Gábor elnöksége alatt. A felcsúti tao-paradicsomhoz fogható mennyiségű pénz folyt be 2011 óta a Fradihoz az állam jóvoltából.

2011. február 25-én Kubatov Gábor a Fidesz pártigazgatója, második nekifutásra pedig a Fradi elnöke lett, azt mondta,

„mögöttem egyetlen szponzor sem áll, csak a tisztességem, és egy út létezik az FTC számára, a tiszta, átlátható gazdálkodás”.

Szavait nyomatékosítandó, megválasztása után még adományokat is gyűjtött az örökség átvilágítására, amely vizsgálat eredményét aztán soha nem hozta nyilvánosságra. 2020 júliusában a kormány döntése szerint a 2022-es kézilabda Eb-re épülő népligeti multifunkcionális csarnokot a Fradi tulajdonába adja a kormány. Ezt Kubatov Gábor, a klub elnöke is megerősítette, miután Facebook-oldalán is közzétette a hírt.

Ajcsi Öntől a Fradinak

Az első ajánlatok alapján (pdf) egy nullával többe kerülhet a létesítmény, mint amit tavaly nyáron Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke kilátásba helyezett. A kiírt közbeszerzésre beérkező ajánlatok is visszaigazolták:

a legalacsonyabb ár is megközelítette a 116 milliárd forintot, míg a legmagasabb kevés híján 160 milliárd volt.

Kubatov boldog, ez minden pénzt megér?

“Kormány tegnapi döntése alapján az épülő, új kézilabdacsarnok tulajdonosa a Fradi! Életünk a Ferencváros!”

Más! 2020 decemberében hárommilliárd -3.000 millió közforintot adott a kormány az FTC Groupama Arénájának korszerűsítésére a Magyar Közlöny december 24-i kiadásában. Az előirányzat a kiemelt kormányzati magasépítések közé került be.

Érdekes döntésről van szó, hiszen a stadiont hat évvel ezelőtt adták át, és összesen majdnem 15 milliárd forintba került.

A korszerűsítés nem csak azért érdekes, mert a Groupama Aréna jelenleg is a legkorszerűbbek között van Európában, hanem azért, mert például összesen egymilliárd forintból Mezőkövesden egy egész új stadiont is fel tudtak húzni, bár az jóval kisebb és egyszerűbb darab.

Baranyi vasárnap…

“Azt írja Kubatov Gábor, a Fradi mindenható ura, a Fidesz pártigazgatója, hogy én kivéreztetem a Fradit, mert nem adjuk neki vissza az önkormányzatnak befizetett adót.

Tisztelt Elnök úr, mielőtt ellenem uszító propaganda szöveget oszt meg, kérem vegye a fáradságot és tájékozódjon, mert az írásában hemzsegnek a valótlanságok.

A Fradi – az országban egyedülálló módon – nem fizet adót a stadionja után a helyi önkormányzatnak

Így aztán önök egy fillért sem fizetnek nekünk.Elintézték már ezt is önnek az elvtársai a parlamentben még 2020-ban.

A ferencvárosi Fidesz-uralom alatt valóban az volt a szokás,

hogy a vezetés – Bácskai polgármester alelnökségéért cserébe – visszafizette a befizetett adót (nagyvonalúan kerekítve) az FTC-nek.

Amit önök véletlenül sem utánpótlásnevelésre vagy tömegsportra költöttek, hanem például a gazdasági igazgatójuk több milliós bérére, meg őrző-védő szolgáltatásokra. Ennyit arról, hogy ki nyerészkedett az adófizetők pénzén.

A Fradi különböző szakosztályai (női torna, jégkorong, kajak-kenu) egyébként a mai napig jelentős támogatást kapnak a kerülettől utánpótlásnevelésre, de úgy látszik ön erről sem tud, bár ez valóban aprópénznek számít ahhoz a több tízmilliárdhoz képest, amely az önökhöz becsatornázott adófizetői pénzeket jelenti.

Tehát valójában soha nem mondhattuk ennyire, hogy a Ferencváros sikere mindannyiunk sikere, hiszen mi fizetjük.

Valószínűleg ön azt sem tudja, hogy az FTC (egy sportegyesület) bérköltsége több, mint a teljes apparátusé, amely a 60 ezres Ferencvárost működteti

és arról sem hallott, hogy mennyi pénztől fosztott meg bennünket a Kormány az elmúlt évben. Ha már kivéreztetés.

Szóval értem én, hogy hergelni kell a tábort ellenem, de egy szemernyi valóságtartalom azért nem ártana a propagandába.

Végezetül hadd ajánljam Elnök úr figyelmébe Szijjártó miniszter úr örökbecsű mondását:

“Káros és veszélyes a politika és a sport összekeverése”

Kapcsolódó

 

kubatov

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük