Bármilyen baromságot határoznak is el, azt véghezviszik – elkezdődött a mobil-kórházépítés a kiskunhalasi börtön területén

Elkezdődött egy 150 páciens befogadására alkalmas járványügyi mobil konténerkórház építése hétfőn a kiskunhalasi börtön udvarán. A kormány és megbízottja is érzi, hogy nincs rendben ez így, mi sem bizonyítja jobban, mint a már-már kínos magyarázkodás.

Orosz Zoltán, a Bünetetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője a helyszínén azt mondta, a kórház a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén, de a börtöntől távolabb, elkülönített telekrészen működik majd. A beruházás végrehajtásáért felelős akciócsoport választása azért esett a kiskunhalasi helyszínre, mert az egykori laktanya területén korábban konténerekből kialakított menekültügyi őrzött szállás működött, ezért a kórház kialakításához szükséges közművek már rendelkezésre állnak – tudatta az alezredes.

A kivitelezési munkák a tereprendezéssel és a földmunkákkal már hétfőn reggel elkezdődtek. A kórház várhatóan egy hónap alatt készül el

– közölte a szóvivő.

A 150 férőhelyes kórház egymáshoz kapcsolt konténerekből áll majd, ezek beszerzése is megkezdődött

– mondta Orosz Zoltán.

A beruházás költségeiről a szóvivő későbbre ígért tájékoztatást.

Lakatos Tibor, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs központi ügyeletének vezetője korábban elmondta, a kiskunhalasi mobil konténerkórház az esetleges kapaticáscsökkenés esetén vonható be a gyógyító-megelőző vagy megfigyelési tevékenységbe.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük