Börtön-konténerkórház- Ezek tényleg megőrültek!

Nincs szerencséje Orbán Viktornak ezzel a koronavírus-járvánnyal, mert nem tud gumicsizmát húzni és kicaplatni a gátakra, még egy homokzsákot se tölthet meg, csak áll a pusztában (pontosabban a dolgozószobájában) és szerencsétlenkedik.

Azt a hét perces üzenetet,

amit a facebookon és a kormányzati portálokon péntek este közvetített a kedves vezető a jövőben tanítani fogják a kommunikációs kurzusokon, mint “állatorvosi lovat”, azaz olyan esetet, amiben minden rossz elem benne volt, amit egy ilyen helyzetben elkövethet az ország első embere.

Egy rosszul megvilágított íróasztal mögött nyakkendő és zakó nélkül ült, könyökölt, időnként az arcát és a fülét piszkálta az ország miniszterelnöke, aki egyenes és egyszerű mondatok helyett össze-vissza hablanyolt egy sort tíz akciócsoportról és végül bejelentett az iskolák bezárást, de abban se volt köszönet.

A koronavírus-járvány esetleges elszabadulása égető kérdés,

nem ártana igazi szakemberekre bízni az ország sorsát, ám úgy tűnik a kormányfő, aki egyben a rend őrének tünteti fel magát jobban bízik az erőszak szervezetekben, mint az orvosokban. Nem is szükséges ecsetelni, hogy vasárnap éppen a Magyar Orvosi Kamara (MOK) ajánlásait söpörte le egyetlen mozdulattal Kovács Zoltán, nemzetközi kormányszóvívő azzal, hogy ők csak politikai haszonlesők.

Azóta valamennyi ellenzéki párt kiállt a MOK mellett és arra kérik a kormányt, hogy fontolják meg a szakmai szervezet ajánlásait.

A vasárnapi egyetlen fontos bejelentés az volt, hogy

“Kiskunhalason épül fel a mobil konténerkórház – közölte a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs központi ügyeletének vezetője.”

Az igazán izgalmas azonban az, amit az Operatív Törzs nem jelentett be

Fél nyolc előtt érkezett a hír, hogy a kormány a mobil járványkórház létrehozásáért felelős akciócsoport vezetésével dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagyot, a büntetés-végrehajtási szervezet országos parancsnokát bízta meg. Pestiesen szólva nem semmi, ám a néhány perccel később a BVOP-től érkezett hétfői meghívó még ezt is überelni tudta.

Ebből derült ki, hogy a szervezet a kiskunhalasi börtön mellett kívánja felépíteni a 150 fő befogadására alkalmas járványügyi mobil konténerkórházat.

Ezek tényleg megőrültek?

Szakemberek már a járvány kitörése előtt szóltak arról, hogy az amúgy is 150%-os túlterheltséggel küzdő magyar börtönök és az abban élő rabok óriási veszélynek vannak kitéve. Nyilvánvaló, hogy egy-egy ilyen intézményben vihar gyorsan söpörhet végig a koronavírus. Erre most éppen egy börtön mellé akarják felépíteni a mobil konténerkórházat.

 

Egy hozzászólás itt: “Börtön-konténerkórház- Ezek tényleg megőrültek!

  • 2020.03.17 - 03:44
    Közvetlen hivatkozás

    Nem a kormányt és a miniszterelnökot kéne szapulni inkább segíteni kéne egyként melleallni vb csak pofazas megy ez a nagy baj mindenkinek az ugye kéne lenni de ugatni könnyebb hála. Hogy a Fidesz van kormányon ellenkező esetétben meg nagyobb káosz lenne elkene ezen gondolkodni karogni könnyű elég szomorú ez a viselkedés az ellenzék részéről

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük