Bayer Zsolt: akár félmillió emberrel felvonulunk a déli határ mentén

Bayer Zsolt tévés műsorában hétvégén még megelégedett azzal, hogy a magyar vadásztársadalom nevében ígérte meg, hogy ha kell ott lesznek a vártán, mára tovább ment, 500.000 békemenetest helyezett kilátásba.

A “nemmigrásmenettől” felbőszülve

Mint arról beszámoltunk a csütörtökre vizionált erőszakos migránsmenet nem rontott -és nem is tervezett ilyet- ránk tompai határátkelőhelynél, ám ez  a tény egyáltalán nem befolyásolta Bayer Zsoltot, hogy blogján kilátásba helyezze: a szavára félmillió ember vonulhat a határhoz.

„Egyetlen dolgunk van: figyelni és készenlétben állni. Igen: figyeljünk! Ha szükség lesz rá, akkor oda kell mennünk, haladéktalanul, hogy segítsünk a határőreinknek, rendőreinknek. Nem fegyverrel, nem erőszakkal, pusztán a jelenlétünkkel”

Felvázolta a lehetséges megoldást is:

„Mostantól, a politikai helyzet függvényében bármikor összehívhatjuk a Békemenet szervezőit, és a politikai helyzettől tesszük függővé, utcára vonulunk-e. Ez magában foglalja azt is, hogy akár félmillió emberrel felvonulunk a déli határ mentén, és ha kell, kimondjuk, amit Szürke Gandalf kimondott Mória bányáiban, a Khazad-dum hídján, az ősi világ démonának: ITT ÚGYSEM JÖSSZ ÁT!”

A Gyűrűk Ura-párhuzam nem először került elő Bayernél migrációügyben: 2015 szeptemberében a békemenetesek tüntetést szerveztek a Magyar Narancs szerkesztősége elé, mert a lap szögesdrótból Hitler-bajuszt rajzolt Orbánnak a címlapján, de az esemény nemcsak erről szólt, hanem általában a migrációs helyzetről is.

„Mondjuk ki, magyarok, amit már Orbán Viktor kimondott, és amit legelőször Szürke Gandalf mondott ki: Itt úgysem jössz át” – mondta akkor Bayer, mire a közönség skanálni kezdte az idézetet.

Forrás

3 hozzászólás

 • Avatar
  2020.02.07 - 18:55
  Közvetlen hivatkozás

  „Mondjuk ki, magyarok, amit már Orbán Viktor kimondott, és amit legelőször Szürke Gandalf mondott ki: Itt úgysem jössz át” – mondta akkor Bayer!
  Az mennyire szép amikor Bayer Göncz Árpádtól idéz!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük