Beláthatatlan következményekkel járhat, ha minden második rendvédelmis felmond

Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke szerint azonnali béremeléssel és kiszámítható életpályamodellel kell megakadályozni, hogy minden második rendvédelmis felmondjon.

Nemcsak a rendőrök fontolgatják a pályaelhagyást

A Független Rendőr Szakszervezet adatai alapján, idén eddig tízszer annyi rendőr mondott fel, mint egy évben összesen szokott. A Magyar Rendvédelmi Kar szerint nem csak a rendőrök, hanem a tűzoltók, pénzügyőrök és büntetés-végrehajtásban dolgozók is egyre többen mondhatnak fel a jövőben. Jelenleg 40 százalékuk fontolgatja, hogy otthagyja szakmáját.

A probléma nem új és semmiképp sem ismeretlen. Mint Vadai Ágnes írja, már ő is többször jelezte képviselőként a Belügyminisztériumnak. A Demokratikus Koalíció szerint azonnali béremeléssel és kiszámítható életpályamodellel kell megakadályozni, hogy minden második rendvédelmis felmondjon.

Veszélyben a biztonság

Ha ez mégis bekövetkezik, az beláthatatlan következményekkel járhat: ha nincs elég rendőr vagy tűzoltó, az ugyanúgy a magyarok biztonságát és életét fenyegeti, mint az egészségügy összeomlása. A DK szerint a kialakult helyzet mindent elmond arról, hogy a kormánynak valójában mennyire fontos a sokszor hangoztatott rend és biztonság – semennyire.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük