Bevándorlási program újratöltve – Orbánék fű alatt újra árulnak minket?

Cirka két héttel a 2018-as választáson kétharmadot szerzett Fidesz-győzelem után újraindul a letelepedési kötvényprogram – szúrta ki a 444.hu. Mint írják, a Széchenyi-fürdő és Mátyás-templom fotóival illusztrálva jelent meg egy hirdetés az egyik legnagyobb kínai közösségi oldalon: fizessen és jöhet!

Adjál pénzt!

A vállalkozás tulajdonosa Lian Wang kínai üzletember, aki részt vett a tavaly felfüggesztett kötvényprogramban is. Az új programot ingatlanbefektetési bevándorlásnak hívják, és 25 millió forintnyi ingatlanbefektetés és 50 ezer eurós (15,7 millió forintos) ügyintézési díj ellenében kínál magyarországi tartózkodási engedélyt. 

Bár a magyar kormány eddig semmit nem közölt egy új bevándorlási program indulásáról, a hongkongi cég szerint a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatallal folytatott tárgyalások garantálják a projekt működését. A Bevándorlási Hivatal azonban azt írta a Direkt36-nak, hogy nem áll kapcsolatban a programot reklámozó céggel, nem kötött megállapodást és nem vállalt garanciát. Wang cége nem reagált a portál megkeresésére. A konstrukció ugyanazt a törvényi lehetőséget használja ki, amelyre korábban a letelepedési kötvény-program is épült.

fotó: weixin qq.com

Csak a csóró bejönni akaró üldözendő migráns?

Amint az köztudott, az előző etapban Rogán Antal nevéhez köthetően több, mint 20.000 Európai Unión kívülről jött kapott letelepedési engedélyt, akik a kötvényprogramon keresztül 250-300 ezer euróért (78-94 millió forintért) vásárolhattak magyar papírokat, többnyire offshore-cégeken keresztül.

A kötvények árusítását tavaly március 31-én felfüggesztették, pár hónappal később már rebesgették, hogy csak átmenetileg állt le a program. „Meg tudja azt ígérni, hogy a letelepedési kötvényeket nem vezetik vissza a választás után?” – kérdezte tavaly júniusban a HírTV Orbán Viktort, de a miniszterelnök nem adott erre egyértelmű választ.

„Nagyon kedvező” lehetőség

Az új lehetőségről szóló hirdetés a WeChat elnevezésű, főként kínaiak által használt közösségi felületen jelent meg. Három olyan cikk is elérhető, amelyben az LSP International Limited nevű hongkongi cég reklámoz egy új bevándorlási programot.  A cég a befektetési bevándorlásprogram „hivatalos indulását” április 21-énjelentette be, és a letelepedésikötvény-programhoz hasonló, külföldi befektetőknek szóló, nagyon kedvező bevándorlási lehetőségként reklámozza.

Míg a kötvényprogramban részt vevőknek 250-300 ezer euróért (78-94 millió forintért) államkötvényt kellett jegyezniük (amelynek az árát 5 év elteltével visszakapják), az új programban ennél alacsonyabb, 25 milliós ingatlanbefektetést várnak el a jelentkezőktől (házastársak jelentkezése esetén ez az összeg duplázódik). A közvetítő cégek mindkét programban jelentős bevételhez jutnak: a kötvényprogramban befektetőként 40-60 ezer, az ingatlanprogramban pedig 50 ezer euró ügyintézési díjat számolnak fel, többek között a „jogi- és projektmenedzsment költségek” fedezésére.

3 hónap alatt nyélbe üthető

A cikk szerint az új konstrukció előnye, hogy mindössze 2-3 hónapot vesz igénybe a jelentkezési folyamat. A vásárlók maximum 5 éves, gyermekeik pedig 3 éves magyar tartózkodási engedélyt kaphatnak. Ehhez nincs szükség nyelvtudásra, nem kell interjún részt venni, és nem ellenőrzik a befektetők vagyonának az eredetét sem.  A magyar tartózkodási engedéllyel szabadon utazhatnak a Schengen-zóna országaiban, és három év elteltével letelepedési engedély is igényelhetnek. Ezután a befektetők, ha akarják, el is adhatják a magyar ingatlanjukat.

Mindeközben Orbán Viktor és kommunikációs csapata tovább nyomatja a menekültellenes szabadságharc illúzióját és a gyűlöletkeltést, amit a hívők továbbra is nagykanállal esznek.

(forrás: 444.hu)

Csak húszan bukták el a biztonsági vizsgálatot a 20 ezer letelepedési kötvényesből

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük