Botrány! Hitler beszéd a Mauthausen emlékműnél - Városi Kurír

Sorting by

×

Botrány! Hitler beszéd a Mauthausen emlékműnél

Mauthauseni koncentrációs táborban rengeteg magyar is szenvedett, illetve lett gyíkosságak áldozata. Pénteken 14 órakor a tábor emlékművénél  az osztrák rendőrség feloszlatta a Corona-ellenfelek regisztrált gyűlését, mert a szervező Adolf Hitler birodalmi kancellár beszédét játszotta le.

Hirdetés

Vizsgálódik az Alkotmányvédelmi hivatal

Mint David Furtner rendőrségi szóvivő bejelentette, körülbelül 30 ember vett részt a gyűlésen. Az Állami Alkotmányvédelmi Hivatal vizsgálatot indított a tiltó törvény megsértése miatt. A kihallgatások jelenleg is tartanak.

Az eseményt a közösségi média élőben közvetítette, aki nézte, tanúja lehetett  ahogy a szervezőt, az izraeli zászló előtt egy traileren Hitler-beszédet játszottak be. Nagyjából ugyanakkor Alexander Van der Bellen szövetségi elnök a koncentrációs tábor emlékművénél volt a dombon, hogy egy koszorúval tisztelegjen  a náci áldozatok emléke előtt.

Ralph Schallmeiner, a parlament zöld tagja, egy televízió adásban  felháborodva jelentte ki:

“Ha hagyod, hogy ilyen összejövetelek történjenek, akkor valóban azt kérdezed magadtól: Mit tanultunk?”

Nyilvánvaló, hogy “a felső-ausztriai emberek nem veszik nagyon komolyan a jobboldali szélsőségesség elleni küzdelmet”, feljelentések  helyett “tettekre” szólított fel. A Zöldek napok óta figyelmeztettek az úgynevezett “szélsőséges  gondolkodók” és egyéb  jobboldali szélsőségesek tervezett provokációjára a koncentrációs tábor emlékművének közvetlen közelében. Ennek ellenére a gyűlést jóváhagyták.

 

Mauthausen

Az SPÖ szóvivője is felháborodott

Sabine Schatz:

“Az a tény, hogy ezt a gyűlést közvetlenül a Mauthausen-emlékműnél tartott  szertartás előtt tartják, önmagában provokáció és elviselhetetlen.  Az, hogy  Mauthausenben a nemzetiszocialisták bűntetteinek egyik mementójánál idézték meg Hitleri beszédét pedig az emlékezet megromlását jelenti “

– mondta és közölte, hogy a parlamentben is felveti a történteket.

Karoline Edstadler (ÖVP) alkotmányügyi miniszter megdöbbent, és “az elmúlt hónapok antiszemita események egész sorozatának mélypontjáról” beszélt, amelyek sora néhány napja Izrael-ellenes tüntetésekkel bővült. Ez “számukra “aggasztó” fejlemény”. Ezért hangsúlyozta:

“Az antiszemitizmusnak nincs helye hazánkban, és soha többé  nem toleráljuk. Feltételezem, hogy a rendőrség és a bíróság alkotmányos államunk teljes szigorúságával lép fel ezekben az esetekben.”

Forrás: oe24

Kapcsolódó

Mauthausen

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Botrány! Hitler beszéd a Mauthausen emlékműnél

  • 2021.05.14 - 18:47
    Közvetlen hivatkozás

    “gyíkosságak áldozata”

    Ne telefonról oszd meg! Ha mégis, kapcsold ki a prediktív szövegbevitelt, te agyalágyult!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.