Karácsony felkérve! - A válasz szombatig várat magára, de aligha lehet meglepő - Városi Kurír

Sorting by

×

Karácsony felkérve! – A válasz szombatig várat magára, de aligha lehet meglepő

Karácsony Gergelyt, a Párbeszéd társelnökét, egyben Budapest főpolgármesterét kérte fel a párt küldöttgyűlése, hogy miniszterelnök-jelöltként „széles körű társadalmi koalíciót létrehozva képviselje a párt programját, a zöld és szociális fordulat esélyét az ellenzéki előválasztáson”-írja a Magyar Hang.

Hirdetés

Zöld és szociális fordulat

Ahogy azt a párt  Facebook-bejegyzésében  írták, a koronavírus-járvány és a gazdasági válság pusztító következményeiből adódóan Magyarországon zöld és szociális fordulatra, a kiváltságos kevesek 1 százalékának uralma helyett a többség 99 százalékának szolgálatára van szükség. A demokratikus ellenzéki pártok együttműködése megteremtette a kiváltságos kevesek trónfosztásának, vagyis az Orbán-rezsim leváltásának feltételeit. A többség akaratának képviseletéhez, a stabil és kiszámítható kormányzáshoz azonban ennél többre van szükség: növelni kell a változást akarók, a változásban érdekelt polgárok táborát.

 

karácsoní

 

Ki vezeti ki Magyarországot a válságból

A párt szerint a miniszterelnök-jelölti előválasztás méltányos és demokratikus versenyében már nem csupán az a tét, ki vezeti az ellenzéki pártok szövetségét, hanem az is eldőlhet, ki vezeti ki Magyarországot a válságból és a megosztottságból. Ezért olyan miniszterelnök-jelöltre van szükség, aki képes arra, hogy összetartsa a sokszínű ellenzéki szövetséget, aki személyében is hitelesíti, elkötelezettségével megerősíti a zöld és szociális fordulat esélyét, akinek személye nem megosztja, hanem erősíti az ellenzéki egységet. Olyanra, aki az ellenzéki pártokon is túlnyúló közösséget tud teremteni a változásért tenni akaró nemzeti konzervatív, szabadelvű, szociáldemokrata és zöld elkötelezettségű polgárokból, civil és társadalmi szervezetekből, aki képes arra, hogy újraegyesítse az Orbán-rezsim által tudatosan, hatalmi szándékból kettészakított Magyarországot.

Kapcsolódó

Karácsony

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Karácsony felkérve! – A válasz szombatig várat magára, de aligha lehet meglepő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.