Karácsony Gergely hivatalosan is miniszterelnök-jelölt lett! - Városi Kurír

Sorting by

×

Karácsony Gergely hivatalosan is miniszterelnök-jelölt lett!

Megtörtént, amire már mindenki számított, Karácsony Gergely is bejelentette, hogy indul az előválasztáson, így Dobrev Klára, Jakab Péter és Márki-Zay Péter és mellett a főpolgármester is ringbe száll, hogy ő legyen az ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje.

Hirdetés

Karácsony régóta lebegtette,

hogy vállalkozik-e a megméretésre, indulását azonban egy ideje sokan biztosra vették, tegnap pedig párja, a Párbeszéd is bejelentette, hogy felkérik őt miniszterelnök-jelöltnek.

Karácsony szülőfalujában, Nyírtasson jelentette be az indulását. Mint elmondta, sokat gondolkodott, mert fontos döntéséket csak hosszú töprengés után tud meghozni.

 „Az életem elmúlt bő tíz évét igyekeztem a hazám szolgálatába állítani, az elmúlt időszakban azonban azon kellett gondolkodnom, hogy tudok-e még többet adni ebben a szolgálatban.”

Nyírtassról elmondta, innen viszi magával a föld szeretetét, ma már úgy mondaná, a zöld politikát, gyerekkora csodálatos élményeit, és élete egyik legnehezebb tragédiáját is, hiszen itt vesztette el az édesapját.

„Innen viszem magammal azt a hatévesen megszerzett tudást, hogy az élet nagyon törékeny, és hogy minden véges, csak az anyai szeretet végtelen. (…) Innen viszem magammal azt a hitet, hogy lehet olyan országunk újra, ahol egy kis faluban egy négygyermekes özvegyasszony nincs magára hagyva.”

Forrás

 

karácsony

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.