Ez a napKiemelt hírek

Bringások! Nem a kormány, az Európai Unió a finanszírozó

Ha szerda, akkor házkutatás? Érintett a zuglói önkormányzat és a polgármester, Horváth Csaba otthona

Tarlós István főpolgármester elhallgatta, hogy a bejelentett kerékpáros-fejlesztésre fordítandó összeg 85 százalékát az Európai Unió fedezi – mondta Horváth Csaba MSZP-s fővárosi képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

EuroVelo kerékpárutak

Az ellenzéki politikus arra reagált, hogy Tarlós István és Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos előzőleg bejelentette: a főváros 800 millió forintot különített el kerékpáros-fejlesztésre, amit a kormány további 800 millió forinttal támogat. Így összesen 1,6 milliárd forinttal több fejlesztési forrással számolhatnak a kerékpárosok, ezzel megkezdődhet az EuroVelo kerékpárutak fejlesztésének első üteme.

Horváth Csaba azt mondta: Tarlós István érzi, hogy „szorul a hurok”, és olyan témákkal is elkezdett foglalkozni, amelyek az elmúlt kilenc évben nem érdekelték, így a kerékpáros-fejlesztésekkel. Hozzátette: a fejlesztésekről szóló bejelentéskor nem említette a főpolgármester és a kormánybiztos sem, hogy a pénz 85 százaléka uniós forrás, pedig a fővárosiaknak tudniuk kellene erről az európai parlamenti (EP-) választás előtt.

Mintha kissé túlárazták volna…

A politikus túlzónak találja a bejelentett kilométerenkénti 120-150 millió forintos árat, mivel egy kerékpárút építésénél a közműkiváltások nem jelentősek, és nem igényel sokkal erősebb szerkezetet, mint egy erős járda.

Horváth Csaba kitért arra: Tarlós Istvánnak városvezetőként szólnia kellett volna arról, miért rúgta fel az együttműködést a fővárost 47 évig patkánymentesen tartó céggel és miért bízott meg „olyan haveri vállalkozást, amely háromszoros áron sem képes erre”.

Szerinte a főpolgármesternek arról is beszélnie kellene, miért nem épített meg az elmúlt kilenc évben 40 ezer P+R parkolót, és miért nézte tétlenül a főváros, hogy a 60 ezres befogadóképességű Puskás-stadion érdemi mennyiségű P+R parkoló nélkül épüljön meg.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(Forrás: MTI)

Használhatatlan kerékpáros kalandpark, 1.000 milliónyi uniós pénzből – csak tudnánk miért van belőlünk elegük?

About Author

Szólj hozzá!