Bruck András: Életutak a diktatúrában

A napokban derült ki, hogy Palkovics László éveken át havi 800 ezer forintot vett fel az Akadémiától, ráadásul még az előírt évi két publikációt se írta meg. Azt viszont már jó ideje nyilvánvalóvá vált, hogy Orbán ennek a többszörösét ígérte neki, ha hajlandó részt venni egykori munkahelyének a tönkretételében.

Ő pedig hajlandó volt, és most egészen kivételes szorgalommal és becstelenséggel végzi munkáját

A XVI. kerületi önkormányzat 12 fideszes tagja viszont nem volt hajlandó megszavazni, hogy az idén a századikba lépő Bálint gazda a kerület díszpolgára legyen. Az indokuk csupán annyi, hogy az ország népszerű kertápolója egykor az SZDSZ tagja volt. Milyen rettegéssel teli bolsevik légkör uralkodhat abban a pártban, amelyben a tagoknak annyi önállóságuk nincs, hogy meg merjék szorítani egy százéves ember kezét.

És végül Gerő András, az SZDSZ egykori jól fizetett tanácsadója,

aki éveken át nem ejtette ki Orbán nevét, ehelyett a nyilvánosság előtt minden alkalommal úgy utalt rá, hogy

„az az ember”.

Nyilván a megvetését jelezte ily módon. Most viszont arról beszélt a Hír TV-ben, hogy az az ember „épít”, szemben a lázadásra felszólító, tehát szerinte „destruktív” Gyurcsánnyal, továbbá, hogy a Fidesz rendszer „stabilitást” hozott Magyarországnak.

A Gerő-féle ellenség-barát felismerőrendszer

A történész szerint tehát az volna a stabilitás, hogy az Orbán-rendszer eltiporta a jogállamot, kifosztotta és néhány család kezébe adta az országot, valamint a demokratikus nyugati kapcsolatok helyébe az orosz, török, kínai, egyszóval a keleti zsarnokság modelljét állította.

Kétszeresen is igaza van Gerőnek:

ez itt a diktatúra stabilitása, na meg az övé a Schmidt Máriával való személyes és üzleti kapcsolatai révén. És ez az ember a Hír TV vitaműsorában nem átall még mindig az ellenzéki oldalon ülök közé beülni.

Forrás

Csak itt, csak most, csak a hírlevélben! – Gerő András, a vállalhatatlan

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük