Feldúltan mesélte Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője, hogy mi mindent kellett átélnie szerdán a parlamentben, Nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy Budai képviselő életveszélyben volt és csak a véletlenen múlt, no meg persze a gondviselésen, hogy nem történt nagyobb baj.

„Kunhalmi Ágnes megpróbált két alkalommal is erőszakkal a Fidesz padsoraiba bejönni,”

mondta még mindig a történtek hatása alatt Budai Gyula a TV2 Mokka című műsorában.

„Olyan lendülettel futott, hogy mikor felálltam, nekem jött, és csak a mögöttem lévő képviselőtársamnak köszönhetem, hogy nem estem be a padsorok közé.”

Kunhalmi ezután átmenetileg visszavonult, de csak azért, hogy Bangóné, Szabó Tímea és Szél Bernadett személyében erősítést hozzon.

Budai Gyula a süllyesztőből Balog képviselői székébe kecmergett

A szerdai szavazást követő tüntetések is nagyon megviselték a képviselőt.

Mint mondta,

„nagyon szomorú, hogy az advent és a karácsonyra készülődés időpontjában ilyen dolgok történnek.”

Még ennél is szomorúbb, hogy ez a Budai Gyula képviselő ugyanaz a Budai Gyula ügyvéd, akiről 2010 novemberében ezt írta a Nol.hu:

„Színlelt szerződések sorát ellenjegyezte Budai Gyula ügyvédként, még 2003-ban. Volt olyan eset, amikor egy vállalkozó több, Tököl környéki gazdával kötött csereszerződést – így megakadályozhatják, hogy valaki elővásárlási jogával éljen – földjük megszerzésére. A területet egy ismerőse nevére kellett íratni. Egy négy hektáros földért például egy antik állóórát, egy csaknem egy hektáros területet pedig egy előszobafalra és egy cipős szekrényre cseréltek. Legalábbis a szerződés szerint.

A valóságos, 130 milliós vételárból azonban egy fillért sem láttak, sőt, a kárvallott idős emberek egybehangzó állítása szerint a csereszerződésekben megnevezett kacatokat sem látták soha.

A dokumentumok szerint mind a négy szerződést Dr. Budai Gyula ügyvéd ellenjegyezte.

A munkába azonban hiba csúszott: a földtulajdonosokat elfelejtették lemondatni a tulajdonváltozással kapcsolatos fellebbezési jogukról. A hiányt csak később észlelték, így 2005 február-márciusban született meg az a négy nyilatkozat, melyekben a négy érintett lemondott fellebbezési jogáról. Mind a négy nyilatkozatot Dr. Budai Gyula ellenjegyezte. A tulajdonosok egyébként csak ekkor szembesültek azzal a ténnyel, hogy a 2003-ban született csereszerződéseket is Budai ellenjegyezte, addig ugyanis az ügyvéd létezéséről sem tudtak.”

A fentiekből az következik, hogy Budai Gyulának nem a parlamentben, hanem valamelyik magyarországi börtönben volna a helye, és akkor most nem kellett volna az életére törő női különítmény támadásaitól tartania.

Üzenetváltás Gyurcsány Ferenc és Budai Gyula között

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét