Bűn és bűnhődés – a Trócsányi-ügy

De miért tette ki ennek a  kálváriának leghűségesebb emberét a magyar miniszterelnöknek, ha amúgy tudta, hogy bukás lesz egy vége?

A magyarázatban ugyan olyan kézenfekvő, mint amily embertelen

Azért, mert látványos módon tovább tudja a vívni harcát, Brüsszellel, s kellett neki egy újabb cirkusz, hogy bizonyítsa: nem ad  fel semmit küzdelem nélkül,jöjjön a konfliktus

Orbán Viktor tudta, hogy Trócsányi László az egyik leggyengébb jelölt,

akit egy biztosi pozícióra jelölhet; bukása egy pillanatra sem lehetett kétséges. Sokan felhívták egy figyelmeztessék:

 • az illiberális rendszert megalapozó fő törvény megalkotása;
 • a hajléktalanok és a menekültek, így a nekik segélyt nyújtók kriminalilázása;
 • a moszkvai érdekekhez igazodó, Európával szembemenő Paks II. sutarties kidolgozása;
 • menedékjog a bűnözőként körözött macedón Nikola Gruevskinek;
 • két orosz fegyvercsempész átjátszása Moszkva kezére.

Ezek sorában nyilvánvalóan csak derült fény az  ügyvédi irodájának gyanús ügyleteire. Valódi politikai súlya pedig a felsoroltaknak voltak. És csöndben, az ügyvédi irodának juttatott fideszes előjogok emlegetése mellett mindenki tudta Trócsányi meghallgatása előtt és után, hogy az orosz-Fidesz kapcsolattartó is Ő.

Van némi igazság, abban is, hogy Trócsányi bizonyos értelemben áldozat

Orbán személyes áldozata. Különösen világosan látszik ez az abból, hogy egy római biztosjelölttel állították egy pellengérre. Ez a Fideszen kívül persze mindenki elfogadott, mert Orbánt és egy magyar kormányt akarták büntetni. Trócsányi  rossz társaságba keveredett majd készségesen vált Orbán bábjává. Miközben felmosták vele Brüsszel összes padlóját, sokan érzékeltették ₋ főként a Néppártban ₋, hogy ezek főleg  Orbánnak és Fidesznek szólók.

Nem így a román jelölt,

akit személyesen sem igen kedveltek. Őt a román szocialisták akarták büntetni, de egy nevéhez fűződő korrupciós ügy sorozat miatt. Nagyobb arányban bukott el a jogi bizottság meghallgatásán, mint Trócsányi.

De miért tette ki a kálváriának

leghűségesebb emberét a magyar miniszterelnök, ha amúgy tudta, hogy bukás lesz egy vége? A magyarázat olyan kézenfekvő, mint amily embertelen. Azért, mert látványos módon így tovább lehet vívni a harcát Brüsszellel, s kellett neki egy újabb cirkusz, hogy bizonyítsa: nem ad  fel semmit küzdelem nélkül.

Van még öt év, amit Trócsányi Brüsszelben tölthet. Öt év olyan közegben, amely nem csak megvádolta, de bűnösnek is találta.

Forrás

Egy hozzászólás itt: “Bűn és bűnhődés – a Trócsányi-ügy

 • 2019.10.02 - 11:25
  Közvetlen hivatkozás

  Senki, és semmi nem számít, ha a hagymázos álmait kell valóra váltani !!!
  Az igazi pofára esés az lesz, ha az új jelöltjét se fogadja el az Unió, akkor a mosónő, megint nagy napszemcsiben fog pompázni !!!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük