Bűn és bűnhődés – „Törvény nélkül nincs bűntett”

„Nulla crimen sine lege”. Azaz törvény nélkül nincs bűntett*: amire nincs törvény, azt nem lehet büntetni. Ennek alapján elhiszem a jogászoknak, hogy az az ocsmány, előre megfontolt szándékú tett, amelynek során a hatvan évesnél idősebbeket Sinopharmmal oltották be , tudatában annak, hogy ez nem ajánlott, s ezzel halálos veszélybe , sőt, akár halálba küldték őket -nem bűncselekmény, csak „politikai felelősség” -bár őszintén szólva ezzel jelzős szerkezettel nem tudok mit kezdeni: nem értem.

Remélem, hogy a döntéshozók meggyónják, amit tettek,

illetve mélyen magukba szállnak., a férfiak pedig megtanulnak tükör nélkül borotválkozni, gyermekeiket, unokáikat anélkül nevelni, hogy a szemükbe néznének. A szülőkről, nagyszülőkről nem is szólva. Megpróbálják meggyőzni magukat arról, hogy nem gyilkosok, csak emberölők, és ennek tudatával szállnak majd sírba..
Hanem azt, hogy a teszt, amely kimutathatná a betegséget, továbbra is egy kisebb vagyonba kerül, miközben minden civilizált országban ingyenes – nos, ez nem magyarázható és nem bocsájtható meg. Ez bizony bűnismétlés. Eget rengető gonoszság.
Ideje lesz rá törvényt hozni. És végrehajtani a bűnösökön.

*Ezt a jogelvet a középkori önkénnyel szemben, a polgári átalakulásért, a jogegyenlőségért küzdő erők vívták ki.

(Forrás)

+ Ancsel Éva:

Vannak akik olyan napra készen és rugalmasan felejtenek, hogy nem lehet előre látni, a múltjukat sem.”

(Ez történt ma eddig nálunk!)

bűn

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük