Büntetőfékezésből karambol és vádemelés

Személygépkocsi hajtott teherautó elé, majd szándékosan, úgynevezett: büntető fékezett. A teherautós az ütközés elkerülése érdekében megkísérelt kitérő manővert tenni, melynek következtében a szalagkorlátnak csapódott. Befejeződött az ügy vizsgálata. A büntetőfékezés most a bíróságon  mérettetik meg.

Közúti veszélyeztetés a javából

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsít a Székesfehérvári Rendőrkapitányság egy 49 éves férfit. A nyomozás adatai szerint a budapesti lakos 2020. július 11-én 7 óra 40 perckor személygépkocsival az M7-es autópályán Budapest irányából Siófok felé közlekedett. Haladása során, Lepsény térségében áttért a külső forgalmi sávba egy tehergépkocsi elé, majd – egy korábbi közlekedési incidens miatt – készakarva, intenzíven fékezett. A teherautó sofőrje, hogy elkerülje az ütközést fékezett, és irányváltoztatást volt kénytelen végrehajtani, melynek következtében a járművel az autópálya belső szalagkorlátja felé sodródva annak nekiütközött. Az ütközés hatására a gépkocsi jobb oldalára borult, majd azon továbbcsúszva a leállósávban állt meg. A baleset során a teherautó három utasa könnyebben megsérült.

büntetőfékezés
Kép: police.hu

A személyautó sofőrje tagadja bűnösségét

A balesetet előidéző sofőr kissé továbbhaladt, majd segítségnyújtás végett visszatolatott, és bejelentést tett a rendőrségre. A férfi tagadta, hogy a közlekedési baleset okozója lett volna, azonban a Fejér megyei rendőrök alapos helyszínelése, a nyomozás során beszerzett információk és adatok értékelése, valamint az igazságügyi szakértői vélemény alapján sikerült teljes részletességgel felderíteni az eset körülményeit. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a személygépkocsi budapesti sofőrjét közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és kezdeményezték vezetői engedélyének visszavonását.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek átadták. Adta hírül a büntetőfékezés újabb fejleményt police.hu.

Egy igazi tragédia:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük