CEU ablakügy: a La Fabbrica étterem abszurd akciója a CEU-laboratórium ablakai ellen

Pénteken délelőtt a La Fabbrica étterem munkásai zsalugáteres fa táblákat kezdtek felszerelni egy belvárosi, Zrínyi utcai ház három ablakára a Bazilika közvetlen közelében. Ezzel újabb, végképp abszurd fordulatot vett a CEU ablakügye – írta a 444.hu.

2020. Magyarország

Decemberben írta meg szintén a 444.hu, hogy budapesti belvárosban található La Fabbrica étterem egy zárt, fűthető utcai teraszt épített közvetlenül a CEU Babakutató Labor ablaka elé. Ha szellőztetni akarnak az EEG-előkészítő szobában vagy a csecsemőknek a vizsgálatok előttre kialakított átmeneti zónában, akkor az ablakok az étterem zárt teraszára nyílnak, centikre a vendégekhez.

“Abszurdul” a helyzet

Az étterem munkatársai zsalugáteres fa táblákat kezdtek el felszerelni a ház három ablakára, ami azt jelenti, hogy ha a vendéglátósok

bezárják a spalettákat, akkor a kutatók nem tudnak ablakot nyitni, és természetes fény is alig jut be.

A ház a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés tulajdona, a La Fabbrica üzletvezetője pedig azt állítja:

az étterem és a ház tulajdonosa megegyeztek a terasz beépítéséről, sőt, az önkormányzat is közölte, hogy az étterem minden engedélyt beszerzett a bővítéshez.

Csakhogy a háznak arra a részére, amelyet a CEU évek óta használ, a K&H Banknak van használati joga, mivel régen bankhelyiség volt ott, így a CEU tőlük bérli a laborhelyiséget. A CEU panaszt tett az önkormányzatnál.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük