Churchill forever! Dagadtan is. Piásan is. Mert az volt, aki a Kedves Vezető soha nem lesz: államférfi! - Városi Kurír

Sorting by

×

Churchill forever! Dagadtan is. Piásan is. Mert az volt, aki a Kedves Vezető soha nem lesz: államférfi!

A Kedves Vezető úgy álldogál Európa vezetői között, snájdig kis outfitjében, lágyan redőzött Armani nadrágocskájában és a múlt hete immár sokadjára is kihízott zakójában, mint aki halkan belelépett. Felettébb magányosan, leforrázva, toporogva, bukottan, megverten, szánalmasan.!

Hirdetés

És tévedés ne essék! Semmi bajom ha valaki….hogy is mondjam: jól táplált kis puttó benyomását kelti a gyanútlan szemlélőben

Például kifejezetten imádom Sir Winston Churchillt, aki saját bevallása szerint életében egyszer futott cca. tíz métert, többet soha, mert akkor is lekéste a buszt. Minek, ha semmi értelme.

Bánja a csoda, hogy néz ki, mennyi viszkit vedel, hány szivart pöfékel, ha emberként normális, amúgy meg csillogó elme, és ráadásnak még államférfi is a javából.

Egy világ hevert a lábai előtt, pedig soha nem hazudott, nem rajongott a propagandáért, és a hülyeségig őszinte volt. Neki nem kellett lehazudni a csillagokat az égből 0-24-ben mekkora kan, hány kokit osztott ki, mennyire szabadságharcos, demokrata, keresztény, férfi, apa, lóf@sztudja hős, katona, vadakat terelő juhász, virológus, génbank. Öcsém! Normális? Valaki génbanknak gondolja magát, a várban katonásat játszik, és még nincs rajta kényszerzubbony, meg tíz markos ápoló?!

Normális? Mármint a világ, aki hagyja szabadon kószálni az ilyen hibbantakat!?

Európa génbankja, pfff….anyám, borogass, ápoló meg sehol! Churchillnek érdekes módon nem volt összelopott kastély-kollekciója, uradalmai. Nem kellett neki. Ő mégis az volt, aki a Kedves Vezető, ha kétszer születne se lesz, soha. Szóval nyugodtan szakadjanak le róla, hogy bármennyire is érdekel bárki haskörfogata. Nem érdekel!

Churchill forever! Dagadtan is. Piásan is. Mert az volt, aki a Kedves Vezető – ha magára aggat minden gagyi fukszot, repülőt, várat, kastélyt, lebetonozza a fél országot, a másik felét meg ellopja – soha nem lesz! Államférfi.

És ott áll ez a szerencsétlen, gyáva kis emberke, a jobb napokat is látott politikai-történelmi zsákutca

Nem! Nem érdekelnek a fizikai méretei. Az se, hogy próbálják góliátnak fotosoppolni a pribékjei – aki a saját propagandája szerint azért ment ki Brüsszelbe, hogy megleckéztesse Európa vezetőit, majd arról panaszkodik nekik a szőnyeg szélén, feltűnően tele gatyával feszengve, mennyire rosszul is esik neki, hogy őt bántják.

orban egydul

 

Értjük? Európa génbankja, a sallerkirály, a felcsúti rambó, a rettenthetetlen szabadságharcos nagy mellénnyel kirongyol, ott hüppögve telezokogja-picsogja az európai „csatateret”, majd hazamenekül, és törött kezecskéjével vérző orrát törölgetve bejelenti: győzött.

Churchill, meg az égi szalonban rágyújt egy újabb szivarra, belekortyol sokadik viszkijébe, és miközben szánakozva néz le nemzetünk fénylő csillagára, gondolom, csak ennyit mond:

„Amikor a sasok hallgatnak, a papagájok kezdenek fecsegni.”

 

vezető

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Churchill forever! Dagadtan is. Piásan is. Mert az volt, aki a Kedves Vezető soha nem lesz: államférfi!

  • 2021.06.29 - 09:30
    Közvetlen hivatkozás

    Humoros, de sajnos igaz! Igazán jó írás! Rövid de velős, minden benne van ami a lényeg! Churchill, hát ja…………….., Ő egy eredeti kedves fickó volt, és 2 whisky között is józanul tudott gondolkodni, míg a bűnöző törpe dakota “józanul” is a világ egyik legaljasabb gonosz öntelt nyamvadt fasiszta kártékony söpredéke!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.