Sorting by

×

“Ez zajlik Mo.-on, ha netán arra “vetemednél”, hogy adományokat összeszedve, úgy döntesz, elmész egy szegényebb régióba, hogy szétoszd azt a nélkülöző emberek között!”

Nos… amit csak néhányan tudtok rólam, az az, hogy pontosan tudom, mi zajlik Mo.-on, ha netán arra “vetemednél”, hogy adományokat összeszedve, úgy döntesz, elmész egy szegényebb régióba, hogy szétoszd azt a nélkülöző emberek között!! Tudom! Évekig ebben voltam… Hiába élek Angliában, küldetésem, hogy: egyetlen gyermek sem érdemel nélkülözést! Nekem ez elfogadhatatlan – írta közösségi oldalán egy segíteni próbáló, amit itt osztottak meg.

“Hogy miért írom ezt most le???

A mostani események és a lázadó “igaz” magyarok tájékoztatására, akiknek fogalmuk sincs az otthoni rendszerről, csak uszítva, demagóg hülyeségeket nyomatva fújják a magukét… Ugyanis ezeknek a legnagyobb dilemmájuk mostanság:

Miért kell a háború elől menekülőkön segíteni, mikor Mo.-on is rengeteg szegény és éhező ember van???!

Ami tény… Az is tény, hogy amelyik ország lakói éheznek és nyomorognak napról-napra élve, az csak és kizárólag a saját kormányuk hibája és szégyene!!!

Akkor most elmondom mi folyik otthon!

Sok-sok időm azzal telt, hogy települések, községek Polgármesteri hivatalok dolgozóival beszéltem, célirányosan keresve a legszegényebbeket. A körülményeik, a mindennapjaik, a munkalehetőségek, az iskoláztatás és a gyerekek étkezése érdekelt. Azt tudni kell, ha én innen – Angliából – elindulok, akkor az teherautóval megpakolva tonnaszám történik… Vagyis! kell egy lerakodóhely, kell egy kiosztási hely és 2-3 ember, aki ott segít nekem szortírozni. Ennyit kérek csupán… Merthogy az adományt nem egy 3. ember kezébe adom, hanem közvetlen azoknak, akik szükséget éreznek! Legyen az étel, ruha, gyerekjáték, bármi!

Most figyeljetek!!! Ezt a minimális segítséget a legtöbb helyi hivatal NEM adta meg! Vagyis: oldjam meg, ahogy akarom! Ha akarok kipakolok a rétre EGYEDÜL, ha akarok kopogjak be minden házba, de ők nem vállalnak felelősséget, ha megrohan a helyi tömeg.

2-3 települést azért sikerült találnom, egészen 2019 decemberéig. – Ekkor vittem haza utoljára adományt.

2020-ban, ez a “tevékenység” illegális lett!

Bizony… Illegális!!! Érted??? És még most jön a java!!! Elkezdtük hívogatni az anyaotthonokat, a gyermekotthonokat, de még a hajléktalan szállók vezetőit is! És egyszerűen nem akartam elhinni…!!! Amiket itt felsoroltam, jogilag mind valamilyen alapítványhoz tartoznak, vagyis átirányítottak ezekhez. Vidéken 8 gyermekotthont, Pesten 3 gyermekotthont, 2 anyaotthont és a hajléktalanok valami bp.-i központi számát hívtuk fel.

A válasz mindenhol ugyanaz volt!!

Adományt nem fogadnak, de számlaszámot adnak, ahova utalhatunk pénzt, amennyit csak akarunk! MIAZANYÁTOK VAN??? Egy helyen az éppen akkor takarító néni vette fel a telefont, ő minden flegmaság és lekezelés nélkül tájékoztatott, hogy csak pénzt utalhatunk, adományokat pedig nem vehetnek át, mivel FENN KELL TARTANI A LÁTSZATOT, HOGY A GYEREKEKNEK MINDENÜK MEGVAN!!  Főleg nem dokumentálhatjuk, nem írhatjuk ki, hogy kik kapták az adományt – és kizárólag CSAK PÉNZT fogadnak el, amivel majd az alapítvány rendelkezik!!

meganagylóf@szt!!! 😡

Azóta ismerősöktől kaptam pár megbízható alapítvány címet, amikben ők természetesen megbíznak… én viszont még mindig nem szeretném, ha ez egy közvetítőn keresztül működne csak! Ráadásul mindezt TITOKBAN. Tehát a jövőben vagy kiengedem a kezem közül a több száz kiló összegyűjtött cuccot, bízva az alapítványban, vagy bekopogtatok minden szegény házba és odaadom a kezükbe. Végül felhívtuk egy bp.-i gyermekotthont, ahol egy ismerősöm a kiskorát töltötte és beleegyeztek, hogy személyesen adhassa át az adományokat, a pénzt pedig rájuk költheti . Azaz “protekciósan”.

Kurvasok utánajárás, telefonálgatás, könyörgés kellett, hogy ezt elintézzük…

Jaaa! És itt nem 1-2 doboz adományról volt szó! Kb 1,5 TONNA tartós élelmiszer, ruhák, játékok voltak az autón!! Hónapokig gyűjtöttem, Anglia minden részéről hozták nekem és egyszerűen nem tudtam hova vigyem Magyarországon!!! Elhiszitek ezt??!

Az önkormányzatok nem segítettek, a gyermekotthonok, anyaotthonok nem fogadhatták el!! Csak pénzutalás!! Ezenkívül volt még valamennyi összeg, amit abban az évben a hajléktalanok étkeztetésére szántunk… Csak 1 hely kellett, mert a szállón ezt nem engedik.

Hogy mi volt az illetékes válasza???

A kormány minden ilyenfajta megmozdulást, ételosztást betiltott, mondván: TILOS A GYÜLEKEZÉS!!  Voltam mélyszegény emberek/gyerekek közt… A falu összes gyermekének pizzát rendeltem, – a legtöbb gyerek életében nem evett még pizzát! Mindig karácsonyra mentem Mo.-ra, hóban-fagyban, nem hittem a szememnek: egy gyereken sem láttam kabátot!!! – aztàn névre szólóan mind kapott, a csecsemőtől egészen 18 éves korig. Borzalmas az a szegénység… az a kilátástalanság, a nyomor.

És most 2 éve egyszerűen lehetetlen nagyobb mennyiségben bárhová is adakozni, mert ILLEGÁLIS !!!!

Elfogadni pedig félnek, mert megvonhatják az önkormányzat támogatását. A gyerekek öröme háttérbe szorult egy olyan egoista felfogás miatt, miszerint: MAGYARORSZÁGON NINCS SZEGÉNYSÉG!!! Ott minden rendben van… Ha nem hisztek nekem, menjetek utána, győződjetek meg róla!

Ha mégis van ilyen, ahol zavartalan az adományosztás egy központi helyen a családoknak, akkor szóljatok azonnal

Szóval… mielőtt felemeled a hangod vagy helyeselsz azoknak, akik különféle live-okban, mérgesen fújtatva, mint egy idióta f@sz, azt üvöltik: Miért nem a magyarországi szegényeken segítünk???

Hát ezért… a saját kormányunk teszi a dolgát és ellehetetleníti ezt a lehetőséget! Én sem tértem magamhoz, de ez van

Namost… Térjünk vissza a menekültekhez…

Tudni kell – sokáig benne voltam, én tudom. Akik most magánemberként, közszereplőként mind-mind segítenek, azok nem azért teszik, mert “ez a divat”, nem azért teszik, mert most “ez a menő”!!! Ezek az emberek nem csak most, hanem mindig ezt tették. Az, hogy ez mások számára hihetetlen és érthetetlen, magasról lesz@rjuk. Évente/kétévente… ahogy lehetőségük adódott. De van, aki havonta, kéthavonta adományoz… MAGYAR EMBEREKEN SEGÍTVE! Beteg gyerekeken. Vagy állatmenhelyeken. Mindig van segítség… csak megfelelő helyen kell kérni.

Az, hogy a facebook-on csak a f@szságokat olvasod, osztod, tudatlanul mocskolódva lázítod és összeugrasztod az embereket – na, az a “menő”!! A cirkusz…

Emlékezzünk vissza, asszem 3 pici fiú volt, akik arra a kib@szott drága gyógyszerre vártak – talán 700 millióba került? Ha tévedek javíts nyugodtan. Ezeken a beteg gyerekeken még véletlenül sem a kormány segített! – ez megint csak érthetetlen számomra. Hanem jólelkű, adakozó magyar emberek!  Lehet én gondolom rosszul, de a betegeket és a szegényeket az adott kormánynak a feladata lenne rendezni… nem pedig az átlagembernek megoldani ezt.

Szóval a háborús menekültek…!

Olyan anyák, gyerekek léptek be a határon, akik mindenüket hátrahagyva – főleg a gyerekük életét mentve, elhúzzanak egy idegen országba, a bizonytalanba, ahol semmijük nincs, de legalább életben vannak!  Mert ők aztán k.rvára nem tehetnek arról, hova születtek! Az a kétségbeesett anya sem tehet arról, hogy orosz-ukrán-magyar-román stb gyűlölködők, miért utálják és irtják egymást… Ő csak túl akar élni… egy idegen ország kiszolgáltatottjaként… megvédeni a gyerekeit… Láttam egy videót, ahol a vasútállomáson elbúcsúzik az apuka! Félve! A 9 éves, lányommal egykorú kislány pedig zokogott, mert fogalma sem volt, hogy látja-e még valaha az apját vagy a bátyját!! Szörnyű!! Belegondolni is rettenetes, ha egy ilyet kellene átélnie a családomnak. A vonatra pedig nem fért fel a bőröndjük, nem volt hely… csak a hátizsákjuk maradt náluk. Egy férfi összeomlása 1 perc alatt, aki nem tudta kit féltsen jobban: a feleségét, a lányát, vagy saját magát a háború közepén…?
És akkor az idióták osszák nagypofával az észt a live-ban meg kommentekben:

– Na! Te akartad hülye ukrán! Magadnak kerested a bajt!

Fel sem fogja, hogy a civil lakosságnak semmi köze ehhez a cirkuszhoz… csak bábok…

Fröcsög a gyűlölettől, nem érti, mire ez a rengeteg adomány és azt sem fogja fel, hogy gyerekek, anyák azok, akiktől félti a napi kis ételüket…, aki örül, ha 2 nm-en lefeküdhet pihenni a gyerekeivel, akik végre váltóruhát is kaptak, ne kelljen koszosan, még jobban megalázott helyzetben rettegniük. Én komolyan nem értem… nem pénzzel vannak tömve!!! Ki az a szívtelen, aki gyerekektől sajnálja az ételt, a HASZNÁLT ruhát és HASZNÁLT játékot?? A pelenkát, a tápszert, a gyógyszert??? És tudod mit csinálnak ugyanezek a nagy igazságmondó, majdénmegmondom – emberek??

Miután felhergeltek mindenkit, beizzították a gyűlölködést??? Tudod mit tesz??? SEMMIT!!! 1 szelet kenyeret sem vinne a magyar szegényeknek… sosem tette! Ezután sem fogja.

Kiáll mellettük, kampányol értük… ezzel pedig meg is tette a magáét, esze ágában sincs egy tányér melegétellel kínálni a honfitársát! Ő csak a megmondó, akinek mindenki igazat ad, mert “felnyitja” a szemeket! De semmi teljesítmény mögötte, csak a hang! A többi önzetlen magyar embernek pedig hálás vagyok és büszke, hogy nem veszett még ki belőlük a jóság.

Ők embereket, gyerekeket, áldozatokat, kiszolgáltatott sorsokat látnak…

Muszáj volt kiírnom, mert ez a sok bomlott agyú tele rosszindulattal már felb@szta az agyam. Milyen határozat az, ahol tiltva van az adományok szétosztása? Saját szemünkkel látjuk a mélyszegénységet… és letagadják a létezését. Csak pénzt küldhetünk és ennivalót is tilos osztani az éhezőknek!!

Aki pedig ártatlanoktól sajnálja az ételadományt, – mert CSAK A MAGYARNAK ADNA -, azoknak javaslom töltsön meg egy autót, menjen el egy szegény településre, magyarokhoz és utána ossza az észt…

Mindegy kinek adsz, ha rászorul….

De ha te CSAK A MAGYART nézed embernek, ám legyen! Csináld… Járj utána, hol mire van szükség. Addig pedig csak egy lázadozó idióta vagy nagy hanggal, semmi egyéb.”

Kapcsolódó

"Ez zajlik Mo.-on, ha netán arra “vetemednél”, hogy adományokat összeszedve, úgy döntesz, elmész egy szegényebb régióba, hogy szétoszd azt a nélkülöző emberek között!"

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.