Sorting by

×

Csepel helyett a Városházán lesz karantén hajléktalanoknak – Borbély Lénárd és Németh Szilárd a “keresztényi szeretet jegyében” léptek fel ellenük

Borbély Lénárd és Németh Szilárd a “keresztényi szeretet jegyében” mindent elkövetett azért, hogy Csepelen ne segíthessenek a rászorulókon. Győztek! Embertelenségből 5-ös fölé!

A főváros vezetése a Városháza egyik szárnyába fogadja be a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idejére azokat a hajléktalan embereket, akik vállalják a karantént, miután a csepeli elöljárók tiltakoztak a kerületben kialakítandó hajléktalanszálló miatt – közölte a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn az MTI-vel.

Az idősotthonok lakói mellett a hajléktalanok a legkitettebb társadalmi csoport a koronavírus-járvány terjedésének. A mélyszegénységben élő, otthontalan emberek aligha tudják betartani a járvány megfékezése érdekében hozott szabályokat. Ráadásul sok közöttük az idős, krónikus beteg

– írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

“A főváros vezetése a legkiszolgáltatottabb budapestieket nem csak a járványtól, hanem a fideszes politikusok ócska hecckampányától is megóvja. Csepel polgármestere, Borbély Lénárd és Németh Szilárd államtitkár világossá tette, hogy nem érdekli őket, mi történik azokkal az állampolgárokkal, akiknek az élete múlhat azon, hogyan gondoskodunk róluk.”

-írta Karácsony Gergely közösségi oldalán.

A főváros már több mint 500 új helyet alakított ki,

de további befogadóhelyek létesítésére van szükség ahhoz, hogy a fertőzés megfékezéséhez kellő távolságot biztosíthassanak az ellátottak között.

A csepeli Táncsics Mihály utcai fővárosi ingatlan alkalmas hely lett volna arra, hogy a fővárosi önkormányzat ideiglenes otthon biztosítson olyan hajléktalan embereknek, akik vállalják, hogy saját egészségük érdekében nem hagyják el az intézmény területét. A főváros az ellátásukról az épületen belül kívánt gondoskodni

– olvasható a közleményben, amelyben úgy fogalmaztak:

“ám azok után, hogy a kerület fideszes polgármestere, Borbély Lénárd és a kerületben egyéni képviselőnek sikertelenül indult Németh Szilárd államtitkár világossá tette, hogy hidegen hagyja őket azon polgártársaink sorsa, akiknek az élete múlhat azon, hogy gondoskodunk-e róluk, a városvezetés új helyszínt talált elhelyezésükre”.

Az elkövetkezendő napokban elkezdődik a Városháza Gerlóczy utcai szárnyának gyors átalakítása,

amely a tervek szerint később a Budapest Galériának ad majd helyet.

“A járványügyi veszélyhelyzet idejére azok az otthontalan budapestiek költözhetnek be, akikkel szemben Csepel elöljárói gyűlöletkeltő kampányba kezdtek a kerületben”

– írta a Főpolgármesteri Hivatal.

Karácsony Gergely főpolgármester szomorúnak nevezte, hogy

“újabb politikusok bizonyították: hírből sem ismerik a szolidaritást, és inkább jószándékú polgárokat hergelnek az elesettekkel szemben. A bajban ellökni azokat, akik a legnehezebb helyzetben vannak, számunkra nem elfogadható. És bár a főváros megtehetné, hogy a tulajdonában álló csepeli ingatlant használja a célra, inkább saját épületszárnyába fogad hajléktalan embereket. Bízunk benne, hogy meg tudjuk óvni az egészségüket, az életüket”

Április 27-én Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) csepeli polgármester nyílt levelet tett közzé,

amelyben Karácsony Gergelynek tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy – értesülése szerint – a főváros hajléktalanszállót tervez kialakítani a kerület egyik forgalmas, a belvároshoz tartozó részén. A kerületi önkormányzattal és a környéken lakókkal a főváros esetleges szándékáról senki sem egyeztetett, a véleményüket nem kérték ki – írta Borbély Lénárd a nyílt levelében, megjegyezte az is, hogy Csepelen elegendő hely van a hajléktalanoknak.

“Csepel polgármestereként – amennyiben ez valós szándék -, a kerületünk és az itt élők érdekében a leghatározottabban ellenzem a belvárosunkban hajléktalanszálló kialakítását”

– fogalmazott a polgármester akkor.

Majd kisvártatva boldogan közölte szintén felületén:

Németh Szilárd sem maradt szótlan

A városrész fideszes országgyűlési képviselője április 29-ei sajtótájékoztatóján felszólította Karácsony Gergelyt, hogy állítsa le az egykori csepeli szakiskola hajléktalanszállóvá alakításának előkészítését és kezdjen érdemi párbeszédet a XXI. kerület vezetésével, valamint a városrész önkormányzati képviselőivel. A kormánypárti politikus akkor azt mondta: a szállóra a

“Karácsonyék a belvárosi kerületekből több száz hajléktalant deportálnának Csepelre.”

“Soros György embereivel dolgoztatták ki a folyamatot, aminek részeként Csepelre kell majd költöznie több száz hajléktalannak”

– fogalmazott akkor Németh Szilárd.

Kisvártatva….

figyu

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.