“Itt és most viszont tényleg megkövetem Czeglédy Csabát…” – Egy “karaktergyilkos” megtérése

Politikai veteránként azt gondolnám, hogy engem már nem lehet meglepni, most mégis megtörtént: Szabó Bálint bocsánatot kért tőlem a PestiSrácok nevű propagandatermékben megjelent hazug nyilatkozata miatt – írta közösségi oldalán Dr. Czeglédy Csaba.

Még 2018 őszén adott nagyinterjút a PS-nek, amiben arra tett egyértemű utalást, hogy az anno Vas megyében történt megtámadása mögött én álltam

Pontosan tudta, hogy ez nem igaz, mégis ezt állította, ami okán rágalmazás bűncselekménye miatt büntetőeljárást indítottam ellen, ami most is folyik a PKKB előtt.

Ami viszont a bocsánatkérésénél is fontosabb, feltárta hazugságának hátterét.

Idézem Szabót:

“…a pestisrácos interjúval kapcsolatban mind az interjú előtt, mind pedig a megjelenést megelőzően megkeresett két olyan személy Budapestről, akik hál’ Istennek ma már a büntetésvégrehajtási intézmények vendégszeretetét élvezik, az egyikőjük még tavaly nyáron, a másik pedig tavaly decemberben került börtönbe, és azóta is ott vannak.

Ez a két személy megkeresett és Kubatov Gáborra, a Fidesz pártigazgatójára hivatkoztak, és azt jelezték, hogy fog készülni velem a Pestisrácokon egy nagy interjú és abban lesz egy oda nem egészen illő kérdés, de legyek szives azt a véleményemet, amit korábban is mondtam már esetleg, és fenntartom, azt elmondani ott.

És miután az interjúm elkészült, és megjelent volna, a két ember közül az egyik, egy egyébként jogász végzettségű ember, még egyszer mondom, ma már előzetesben ül,

ez az ember újra felhívott, illetve jelentkezett nálam, és Kubatov Gáborra hivatkozva nyomatékosította, hogy annak a kérdésre adott válasznak benne kell maradnia a Pestisrácok interjúban”

Azt hiszem, ehhez már nem kell mit hozzáfűznöm, önmagáért beszél. Nem ilyen országban szeretnénk élni.”

Szabó videó-nyilatkozatának leirata:

“Jó napot kívánok, szeretettel köszöntök mindenkit, innen Szegedről! 80 nap van hátra a 2022 áprilisi, országgyűlési választásokig és a 80 nap az nyilván a kampányról fog szólni és sokkal inkább a jelenről, meg a jövőről, mintsem a múltról. Azonban, amikor az ember egy startkőhöz ér, akkor érdemes hátra tekinteni, és ami ennél fontosabb, érdemes bizonyos múltbéli dolgokat lezárni, azokat helyre tenni. Úgyhogy ennek a mai bejelentkezésnek egyfajta szembe nézés az értelme és célja.

Szembe nézés egy 18 évvel ezelőtti eseménnyel és szembe nézés egy 4 évvel ezelőtti kijelentéssel.

4 évvel ezelőtt, talán még sokan emlékeznek rá, a Pestisrácok egy nagy interjút készített velem 2017. szeptember 27-én, amelyben rengeteg szó esett Szegedről, Botka Lászlóról, a szegedi Botka-rendszerről, azonban volt benne egy olyan kérdés is, ami ehhez nem szorosan kapcsolódott, mégis elhangzott a kérdés és arra egy válasz is.

A kérdés pedig az volt, hogy ennyi év távlatából kiderült-e már, hogy ki volt a megrendelője annak a megtámadásnak, ami 2004 márciusában, Vas megyében velem történt. És akkor én erre a kérdésre azt válaszoltam, hogy a valódi megrendelő nem kapta meg akkor a méltó büntetését, mindössze egy elkövetőt sikerült beazonosítani, aki ugyanakkor nem mondott semmit, terhelő vallomást nem tett felbújtóra, de ha az érdekköröket nézzük, azt, hogy az én megtámadásom kinek állhatott az érdekében, akkor a szálak egyértelműen Czeglédy Csabához vezettek, már akkor is és most is.

És itt volt egy kiemelt mondat,

határozottan az a véleményem, még egyszer mondom, ezt négy évvel ezelőtt mondtam, hogy e mögött a támadás mögött egyértelműen a nagyértékű költségvetési csalás miatt most már előzetesben ülő Czeglédy Csaba állt.

Szóval 2017. szeptember 27-én annak az egyértelmű véleményemnek adtam hangot, hogy a megtámadásom mögött Czeglédy Csaba állt

És noha nagyon kevés dolog van, amiben egyet értünk Czeglédy Csabával, azonban a tisztesség, meg talán egyfajta férfiúi magatartás is megkívánja azt, ha az ember tévedett, vagy hibázott, akkor azt beismerje, belássa, nagy nyilvánosság előtt pedig ezért elnézést kérjen. Úgyhogy nekem nem esik le a karikagyűrű az ujjamról, hogy itt és most, a választási kampány kezdetekor Czeglédy Csabától nyilvánosan bocsánatot kérjek, és elnézést kérjek tőle, hiszen ma már nem csak a véleményem, hanem határozott álláspontom, ha úgy tetszik, akkor állításom az, hogy a megtámadásom mögött nem ő, hanem egy egész más, egy budapesti érdekkör állt. És erre vonatkozóan, nyilván nem a kampány alatt, de fogok egyértelmű bizonyítékokat és további információkat is nyilvánosságra hozni.

Itt és most viszont tényleg megkövetem Czeglédy Csabát,

hiszen egyrészt akkoriban, mint ahogy a cikkben is szerepel, előzetesben ült, tehát nem is volt esélye védekezni az én kijelentésemmel szemben, másrészt pedig ez nyilván egy rendkívül súlyos állítás, még akkor is, ha vélemény nyilvánítás formájában hangzott el, úgyhogy ezért tényleg elnézést kell kérnem, és annak ellenére, hogy nem egy politikai oldalon játszunk és nem egy politikai klub tagjai vagyunk, ezért a kijelentésemért elnézést kérek, és ezt a véleményemet nem tartom fenn. Tehát még egyszer:

az én 2004 márciusi megtámadásom mögött Vas megyében nem Czeglédy Csaba állt, ezt határozottan állítom.

És amit még ehhez szeretnék hozzátenni

– most már az ember egy kicsit nyugodtabban mondhatja ki ezeket a mondatokat -, hogy azzal a pestisrácos interjúval kapcsolatban mind az interjú előtt, mind pedig a megjelenést megelőzően megkeresett két olyan személy Budapestről, akik hál’Istennek ma már a büntetésvégrehajtási intézmények vendégszeretetét élvezik, az egyikőjük még tavaly nyáron, a másik pedig tavaly decemberben került börtönbe, és azóta is ott vannak. Ez a két személy megkeresett és Kubatov Gáborra, a Fidesz pártigazgatójára hivatkoztak, és azt jelezték, hogy fog készülni velem a Pestisrácokon egy nagy interjú és abban lesz egy oda nem egészen illő kérdés, de legyek szives azt a véleményemet, amit korábban is mondtam már esetleg, és fenntartom, azt elmondani ott. És miután az interjúm elkészült, és megjelent volna, a két ember közül az egyik, egy egyébként jogász végzettségű ember, még egyszer mondom, ma már előzetesben ül, ez az ember újra felhívott, illetve jelentkezett nálam, és Kubatov Gáborra hivatkozva nyomatékosította, hogy annak a kérdésre adott válasznak benne kell maradnia a Pestisrácok interjúban. Tehát azt még szeretném a Czeglédy Csabára vonatkozó akkori vélemény nyilvánításommal kapcsolatban elmondani, hogy

vélhetően e mögött az interjú mögött és kifejezetten e mögött a kérdés és ahhoz kapcsolódó válasz mögött olyan emberek álltak, akikről ugyan én nem tudom, hogy van-e tényleges közül Kubatov Gáborhoz, vagy nem, a sajtóban megjelent rengeteg információ szerint nagyon is sok közük van a párigazgatóhoz, de ami lényeges, hogy az ő nyomásgyakorlásuk ebben az interjúban mindenképpen benne volt, vélhetően nem csak irányomban, hanem az illetékes szerkesztő és szerkesztőség irányában is.

Úgyhogy zárásképp tehát, még egyszer és utoljára:

bocsánatot kérek Czeglédy Csabától az akkori vélemény nyilvánításom miatt, az akkori kijelentésem miatt, és akik azt gondolták volna róla, hogy az én támadásom mögött ő áll és az erőszakos cselekményekhez lehet köze, azoknak ezúton jelzem, hogy ezt ne gondolják így, mert nem így volt.”

Kapcsolódó

 

"Itt és most viszont tényleg megkövetem Czeglédy Csabát..." - Egy "karaktergyilkos" megtérése

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

 • 2022.01.14 - 07:43
  Közvetlen hivatkozás

  Szabó Bálint nem az a figura, akinek szavára, bármely megnyilatkozatára egy fillért is lehetne adni!

  Válasz
 • 2022.01.14 - 12:00
  Közvetlen hivatkozás

  Szeretnék több hasonló nyilatkozatot olvasni, pl. a kormánymédia /KESMA/ újságíróitól, főleg az Or….soktól, akik azonban még ma is, nap mint nap nyilvánvaló hazugságokkal kampányolnak fenntartóik érdekében. Őket olvasva az embernek az a benyomása alakul ki, hogy az ellenzék mindenkinek rosszat akar, de ha ennyi rosszat akar csinálni, persze, az is logikus, hogy így nem nyerheti meg a választást. /Tehát végső soron hülye./ Mert ugyan ki az, aki arra szavaz, hogy még jobban kifosszák az embereket, az országot? /Szerintem mindenki, aki a NER- támogatja, de ez mellékes./ Aki az Or.t olvassa, és hisz neki, és nem tájékozódik a másik oldalról is, az… nos, nem akarok senkit sem sértegetni. De elég megnézni, miket írnak pl. MZP-ről, miket adnak a szájába, és megnézni, élőben vagy a FB oldalán, hogy valójában mit mondott. És megnézni, hány sajtópert vesztett el az az oldal.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük