Budapest történetének legnagyobb, 150 millió forintos büntetését szabta ki a Közbeszerzési Döntőbizottság, mivel a BKK közbeszerzés nélkül azt a T-Systemst bízta meg az e-jegyrendszer kiépítésével, amely egyszer már alkalmatlannak bizonyult a feladat elvégzésére.
[mnky_ads id=”3427″]
Tarlós István munkáját minősíti, hogy nyár óta fedezi a BKK vezérigazgatóját, holott Dabóczi Kálmán vezetése alatt egymást érik a botrányok. Az e-jegyrendszeren túl, elég a BKK-ügyfelek személyes adatainak kiszivárgását vagy a 3-as metró szerelvényeinek ócskavasra cserélését említeni.

Dabóczi Kálmán egyetlen feladata immár csak az lehet, hogy megegyezzen Tarlós Istvánnal, milyen arányban vállalják a 150 millió forintos büntetést. Ugyanis olyan vastag bőr egyikük képén sem lehet, hogy a budapestiekkel fizettessék meg saját alkalmatlanságuk horribilis költségeit.

A BKK vezérigazgatójának pozíciója immár végleg tarthatatlanná vált és a főpolgármesteré is azzá válik, ha nem hozza meg az egyetlen lehetséges döntést, vagyis nem meneszti haladéktalanul Dabóczit.

Horváth Csaba
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

​[mnky_ads id=”3811″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét