Hidegfront alakítja az időjárást. Napközben élénk, a nyugati és a keleti országrészben erős, néha viharos lökésekkel kísért ÉK-i szél fúj, és néhány fokos lehűlére számíthatunk. Döntően borult lesz az ég, és többfelé, főként még délen jöhet kisebb eső. Északnyugaton és az északi határszélen délután már csökken a felhőzet, kisüt a nap.

Élénk, erős marad a szél

Csütörtökön, a középső országrész kivételével még élénk, erős Ék-i szél fúj, emellett már túlnyomóan napos idő lesz. Esőre nem kell számítani. Éjszaka már mérséklődik a szél, derült, illetve csillagfényes idő várható. Hajnalban mélyre süllyed a hőmérséklet, az északi fagyzugos, szélcsendes völgyekben gyenge fagy is előfordulhat.

- Hirdetés -

A folytatásban

– Pénteken túlnyomóan derült, délután néhol mérsékelten gomolyfelhős, száraz időben bízhatunk, a légmozgás mérsékelt lesz.

– Szombaton is alapvetően mérsékelt, délire forduló szél lesz jellemző, de északnyugat felől megnövekszik a felhőzet előreláthatólag, és északnyugaton már kisebb eső is lehet. Keleten még a napsütés lesz jellemző.

– Vasárnap keleten ígérkezik több felhő, másutt a napsütésé lehet a főszerep. Elszórtan gyenge záporeső, keleten egy-egy zivatar is kialakulhat. Élénk északnyugati szél fúj.

– Hétfőn és kedden délelőtt jellemzően napos, délután felhősebb időre készülhetünk, elszórtan továbbra is kialakulhat gyenge zápor, elvétve egy-egy zivatar sem kizárt.

– Szerdára, csütörtökre válhat teljesen csapadékmentessé időjárásunk, sok napsütéssel, emelkedő hőmérséklettel, de vegyük figyelembe, hogy az előrejelzés bizonytalansága ebben az időtávban már meglehetősen nagy.

Forrás

koronavírus

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét