Délelőtt eső, szél, délután már napsütés

Hidegfront alakítja az időjárást. Napközben élénk, a nyugati és a keleti országrészben erős, néha viharos lökésekkel kísért ÉK-i szél fúj, és néhány fokos lehűlére számíthatunk. Döntően borult lesz az ég, és többfelé, főként még délen jöhet kisebb eső. Északnyugaton és az északi határszélen délután már csökken a felhőzet, kisüt a nap.

Élénk, erős marad a szél

Csütörtökön, a középső országrész kivételével még élénk, erős Ék-i szél fúj, emellett már túlnyomóan napos idő lesz. Esőre nem kell számítani. Éjszaka már mérséklődik a szél, derült, illetve csillagfényes idő várható. Hajnalban mélyre süllyed a hőmérséklet, az északi fagyzugos, szélcsendes völgyekben gyenge fagy is előfordulhat.

A folytatásban

– Pénteken túlnyomóan derült, délután néhol mérsékelten gomolyfelhős, száraz időben bízhatunk, a légmozgás mérsékelt lesz.

– Szombaton is alapvetően mérsékelt, délire forduló szél lesz jellemző, de északnyugat felől megnövekszik a felhőzet előreláthatólag, és északnyugaton már kisebb eső is lehet. Keleten még a napsütés lesz jellemző.

– Vasárnap keleten ígérkezik több felhő, másutt a napsütésé lehet a főszerep. Elszórtan gyenge záporeső, keleten egy-egy zivatar is kialakulhat. Élénk északnyugati szél fúj.

– Hétfőn és kedden délelőtt jellemzően napos, délután felhősebb időre készülhetünk, elszórtan továbbra is kialakulhat gyenge zápor, elvétve egy-egy zivatar sem kizárt.

– Szerdára, csütörtökre válhat teljesen csapadékmentessé időjárásunk, sok napsütéssel, emelkedő hőmérséklettel, de vegyük figyelembe, hogy az előrejelzés bizonytalansága ebben az időtávban már meglehetősen nagy.

Forrás

koronavírus

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük