A DK megismételné a választást

A Demokratikus Koalíció (DK) a Kúrián támadja meg az országgyűlési választás listás eredményeit. A párt szerint rendszerszintű csalás történt, ezért a voksolás országos és mihamarabbi megismétlését követelik.

A Kúrián támadja meg a Demokratikus Koalíció a választás eredményét – erről Rónai Sándor, a párt helyettes szóvivője beszélt sajtótájékoztatóján.

Rónai arról beszélt, hogy a Nemzeti Választási Iroda annak ellenére is elfogadta az országgyűlési választás listás eredményét érintő határozatot, hogy „számtalan esetben kiderült, teljes szavazókörökben tűntek el az ellenzéki pártok listájára adott szavazatok”. Hozzátette: több olyan körzetben szerepel nulla a listás szavazatok mellett, ahol egyéniben az őt jelölő párt jelöltje több száz szavazatot kapott. Szerinte a Fideszen kívül az eltűnő szavazatok problémája mindenkit érintett.

A Gyurcsány-párt helyettes szóvivője bejelentette: a választás „európai kontroll melletti megismétlését követeli”.

„Nemcsak magunkért, hanem a többi ellenzéki pártért is felszólalunk” – mondta.

Rónai úgy tartotta, ezen eseteket nem lehet hibának, vagy véletlennek nevezni, ezért „a Fidesz nem a választást, hanem a szavazatszámlálást nyerte meg”. Kijelentette: pártja szerint emiatt választási csalás történt. „Ez a választás nemcsak hogy nem volt szabad és tisztességes, hanem rendszerszintű országos választási csalás gyanúját veti fel” – jelentette ki.

Példaként hozta fel Varju László körzetét Újpesten, ahol volt olyan szavazókör, ahol Varju 244 szavazatot kapott egyéniben, addig listán a DK 0 szavazatot kapott.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó:

Rendszerszintű a választási csalás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük