Trócsányi László megfutamodott, nem áll ki vitázni Tóth Bertalannal

Csak félrebeszélés lenne Trócsányi László szerint a dolog, és úgysem értenek egyet a migráció ügyében, ezért nem áll ki vitázni Tóth Bertalannal. Szijjártó Péter korábban arról beszélt, fájóan hiányoznak a racionális viták az EU-ról.

Trócsányi szerint álságos a kezdeményezés

Derült égből villámcsapás: Trócsányi László nem áll ki vitázni Tóth Bertalannal. Az MSZP EP-listavezetője ezekkel a szavakkal jelentette be a kihívást:

„Úgy érzem, lehetővé kell tenni a választópolgárok számára, hogy egyértelmű álláspontok között tudjanak dönteni a szavazófülke magányában”.

Amit a Fidesz listavezetője köszönettel nem fogadott el: az Atv-nek azt válaszolta, Tóth „kezdeményezése álságos”, mert nem akar úgysem beülni képviselőként az EP-be, nem fogja átvenni a mandátumát. A Fidesz és az MSZP között úgyis kibékíthetetlen az ellentét a migráció ügyében, „félrebeszélésre” pedig a párt nem kíváncsi.

Csütörtökön Szijjártó Péter az NKE-n arról beszélt, „racionális, észszerű viták kellenének az EU kihívásairól, probléma azonban, hogy a viták érzelmek által vezéreltté váltak”.

(Forrás: HVG)

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük