Devizahiteleseken zsírosodnak a fideszes nagy-ügyesek

Varga Istvánt a KESMA, a kormányzati óriás médiaholding éléről ideje korán -mert meggondolatlanul igazat mondott- dicstelen körülmények között távozott elnökét ismét helyzetbe hozta a pártja.

Hoppá százmilliókról mesél a ka(s)sza

A fideszes potentát ügyvédi irodája ügyvédi irodája, két másikkal együtt bonyolíthatja, a Nemzeti Eszközkezelő megbízásából százmilliókért, hogy a bajba került devizahitelesek visszavásárolják ingatlanjukat az államtól. A munkával megbízott ügyvédek közt van a volt fideszes parlamenti képviselő mellett a karrierjét Gulyás Gergellyel együtt kezdő Pfeifer Tamás is – írja a 24.hu.

Miközben a devizahitelesek egy része jól járt

a kormány otthonvédelmi programjával, nem panaszkodhatnak a közreműködő ügyvédi irodák sem: az állam kizárólagos üzlettel tolta meg Varga István volt fideszes országgyűlési képviselő, Pfeifer Tamás és Borsfai Balázs ügyvédi irodáit. Ők hárman bonyolíthatják le, hogy a korábban bajba jutott családok jutányos áron visszavásárolják ingatlanaikat a Nemzeti Eszközkezelőtől.

Az ügyvédek konzorciuma összesen több mint 400 millió forint garantált bevételhez jut azzal, hogy több ezer devizahiteles kizárólag velük készíttetheti el a szükséges formaszerződést. Eddig több mint négyezer szerződést készítettek el a jogászok, ezáltal pedig csaknem 250 millió forint ügyvédi munkadíjat vettek fel az eszközkezelőtől. Kiderült az is, hogy az ügyvédi irodákat meghívásos pályázaton választották ki a művelet lebonyolításához. A magyarázat szerint rövid volt a határidő a törvényben megszabott eljárásrend miatt, ezért választották ezt a módszert.

Háttér Varga Istvánról:

A Kesma kuratóriumi elnöke, az egykori fideszes parlamenti képviselő Varga István szinte pontosan egy éve március elején a behir.hu-nak adott interjúban többek között arról beszélt, hogy igényes, jó tollú újságírókat inkább a másik oldalon lát, és hogy kormánypárti ember létére inkább Élet és Irodalmat járat, Origó helyett Indexet olvas és a napot Népszavával kezdi. Annak a  véleményének is hangot adott, hogy a keresztény nemzeti konzervatív kormány nem tehet mást, mint megpróbál egy ilyen újságíró-társadalmat kialakítani. Varga sz interjú után nem sokkal távozott posztjáról.

Na és a többiek?

Naná, hogy nem csak Varga köthető a kormányoldalhoz: a Pfeifer és Endl Ügyvédi Iroda egyik vezetője, Pfeifer Tamás szakmai karrierje Gulyás Gergelyével együtt indult. A harmadik befutó, Borsfai Balázs győri ügyvéd korábban főleg közbeszerzési ügyekkel foglalkozott. Az ő irodájában bontották például az Audi Hungária Közalapítvány óvodaépítési projektjére beérkezett ajánlatokat. (24.h)

 

 

Egy hozzászólás itt: “Devizahiteleseken zsírosodnak a fideszes nagy-ügyesek

 • 2021.09.02 - 16:56
  Közvetlen hivatkozás

  FIGYELEM!!!
  RÉGI/ÚJ TRÜKKÖT VETETT BE ORBÁN LAKÁSMAFFIÁJA a MAGYAROK KILAKOLTATÁSÁHOZ!!!

  Azok a hitelesek, akiknek az ingatlanát már elárverezték, és a birtokba adás előtt állnak, vagy annak időpontját már közölte is a végrehajtó, az ingatlanjukat személyes felügyelet nélkül egy pillanatra se hagyják, mert új trükkel veszik birtokba azt.

  A trükk lényege a következő:

  A végrehajtó kitűzi a birtokba adás időpontját, majd ezt MEGELŐZŐ napon, vagy napokban NEM a végrehajtó, hanem az árverési vevő, – mint bejegyzett tulajdonos- a volt tulaj távollétében az ingatlan zárjait lecseréli, és még – mint ma is – a volt tulaj ingóságait is elviszi.
  Ezzel egy-időben, a végrehajtót tájékoztatja, hogy az ingatlant birtokba vette, így nem kell kilakoltatni (ezzel a végrehajtó levédte magát)…és nem is megy ki a kitűzött időpontban.
  Mikor a régi tulaj hazaér, már be sem tud menni az ingatlanba.

  Mindazon túl, hogy az új tulaj, azaz az árverési vevő sosem volt birtokban, és a régi tulaj nem önhatalommal jutott a birtokhoz; – így ez az eljárás az új tulaj terhére mindenképp a magánlaksértés és betöréses lopás is, (amennyiben elvitt bármi ingóságot) a rendőrség még az ismeretlen személy ellen, a régi tulaj által tenni kívánt feljelentést sem hajlandó felvenni (konkrétan: sem a IV-XV. kerületi rendőrség, sem maga a Teve utcai főkolomposok sem)
  ….annak ellenére, hogy hiába tulajdonos az árverési vevő, mert ez nem tulajdonjogi, hanem birtokvita!!!… és mivel az új tulaj sosem volt birtokban, így ez esetben a birtokot önhatalommal szerzi meg, azt senki neki át nem adja…
  így ez az önhatalom tilos önhatalomnak minősül, tehát járna még a jegyző általi birtokvédelem is a volt tulajdonosnak (tényleges birtoklás alapján történő elbírálással)!!!

  Egyszóval senki az ingatlanát, MÉG LEZÁRT ÁLLAPOTBAN SE hagyja SZEMÉLYES felügyelet nélkül, (akár néhány órára se) és aki személyesen felügyel ne írjon alá semmit, még az esetlegesen az új tulaj által odahívott rendőröknek se!!…..mert bárki aki a régi tulaj jogán van birtokban aláír egy birtokba adási nyilatkozatát, függetlenül attól, hogy azt nem maga a régi tulaj teszi, az önkéntes birtokba adás megtörténik, tehát attól kezdve már az új tulaj jogszerűen van birtokban, és ha perre kerül a sor, akkor a bíróság a birtokláshoz való jogosultság alapján jár el.
  Ne maradj le semmiről! Kattints ide és iratkozz fel a hírlevelekre:https://civilkontroll.com/newsletter/
  És mint tudjuk, a tulajdonjog az új tulajdonosnál van, a régi tulajnak már jogcime sem lesz, amennyiben egy ilyen nyilatkozatot vagy jegyzőkönyvet akár ő, akár az ő jogán birtokló személy aláír!!

  A IV-XV. kerületi R. Kapitányságon TÖBB TANÚ JELENLÉTÉBEN a rendőrök elmondása szerint, a birtokba adások esetén gyakran ezt a “trükköt” fogják alkalmazni ezután a végrehajtók, mert sok az otthonvédő!!

  Jó reggelt Magyarország, jó reggelt magyarok!
  Szeged értetlenül áll a cikk előtt és tucatnyian kérdezik tőlem: vizsgálati fogságban is tartott, korábban ügyvédi hivatásából is felfüggesztett, bűnügyi nyilvántartásban szereplő férfi miképp lehet önálló bírósági végrehajtó?
  Ha valaki tudja rá a választ, írja már meg legyen kedves!
  Riporterek, újságírók jelentkezését is várjuk a témában.
  A kormány illetékes embere nyilatkozhatna erről…….érdekelne a válasza.

  2018-ban KINEVEZETT VÉGREHAJTÓK!!!
  Illetékességi terület Kinevezett önálló bírósági végrehajtó
  1. Pesti Központi Kerületi Bíróság Dr. Andris Ildikó
  2. Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság Dr. Csontos Imre
  3. Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság Dr. Kiss Ferenc
  4. Hatvani Járásbíróság Dr. Ádám Krisztián
  5. Kaposvári Járásbíróság Dr. Tormási Anita
  6. Kazincbarcikai Járásbíróság Dr. Karacs Anett
  7. Körmendi Járásbíróság Dr. Szőllős Gábor
  8. Mátészalkai Járásbíróság Dr. Dienes Gabriella Veronika
  9. Mátészalkai Járásbíróság Dr. Csűrös Gabriella Klára
  10. Mohácsi Járásbíróság Dr. Horváth László Imre
  11. Monori Járásbíróság Dr. Szabó Balázs
  12. Nagykanizsai Járásbíróság Dr. Gál Tamás
  13. Nagykőrösi Járásbíróság Dr. Tóth Sándor
  14. Orosházi Járásbíróság Dr. Halász Bence Gábor
  15. Ózdi Járásbíróság Dr. Bodrogi Zsuzsanna Tünde
  16. Pesti Központi Kerületi Bíróság Dr. Kutas Péter
  17. Szegedi Járásbíróság Dr. Vígh Róbert
  18. Szekszárdi Járásbíróság Dr. Zeke Éva
  19. Tamási Járásbíróság Dr. Ordas Viktória
  A jogszabály 230 végrehajtói álláshelyet határoz meg, a jelenleg hivatalban lévő 185 végrehajtó létszáma tehát a jövőben tovább fog bővülni.

  MÁR az EU is FELESZMÉLT, HOGY ORBÁN VIKTOR és ENYVES SLEPPJE

  BIZONYÍTHATÓAN a KÖZJEGYZŐ-MAFFIÁVAL TERRORIZÁLJA és

  LAKOLTATJA KI a MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKAT MINDENHATÓ DEVIZA-

  KUPECKÉNT!!!…- MIKÖZBEN az UNIÓS PÉNZ-ÖZÖNT is TOLVAJ

  BANDÁJÁHOZ CSATORNÁZTA BE!!!

  MÉG az IDEGENSZÍVŰ DOBREV KLÁRA is MEGLÉPI AZT a DEVIZACSALÁS

  ÁLDOZATOK JAVÁRA, AMIT ISRAHELL CSICSKÁJA a FELCSÚTI GÖMBÖC SOHA SEM MERT!!!

  https://nyugatifeny.hu/2021/09/02/dobrev-klara-bejelentette-devizahiteles-karpotlasi-torvenyt-fognak-elfogadni-kormanyvaltas-utan-video

  https://www.facebook.com/dk365/videos/938225616768947/

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük