Devizahiteleseken zsírosodnak a fideszes nagy-ügyesek

Varga Istvánt a KESMA, a kormányzati óriás médiaholding éléről ideje korán -mert meggondolatlanul igazat mondott- dicstelen körülmények között távozott elnökét ismét helyzetbe hozta a pártja.

Hoppá százmilliókról mesél a ka(s)sza

A fideszes potentát ügyvédi irodája ügyvédi irodája, két másikkal együtt bonyolíthatja, a Nemzeti Eszközkezelő megbízásából százmilliókért, hogy a bajba került devizahitelesek visszavásárolják ingatlanjukat az államtól. A munkával megbízott ügyvédek közt van a volt fideszes parlamenti képviselő mellett a karrierjét Gulyás Gergellyel együtt kezdő Pfeifer Tamás is – írja a 24.hu.

Miközben a devizahitelesek egy része jól járt

a kormány otthonvédelmi programjával, nem panaszkodhatnak a közreműködő ügyvédi irodák sem: az állam kizárólagos üzlettel tolta meg Varga István volt fideszes országgyűlési képviselő, Pfeifer Tamás és Borsfai Balázs ügyvédi irodáit. Ők hárman bonyolíthatják le, hogy a korábban bajba jutott családok jutányos áron visszavásárolják ingatlanaikat a Nemzeti Eszközkezelőtől.

Az ügyvédek konzorciuma összesen több mint 400 millió forint garantált bevételhez jut azzal, hogy több ezer devizahiteles kizárólag velük készíttetheti el a szükséges formaszerződést. Eddig több mint négyezer szerződést készítettek el a jogászok, ezáltal pedig csaknem 250 millió forint ügyvédi munkadíjat vettek fel az eszközkezelőtől. Kiderült az is, hogy az ügyvédi irodákat meghívásos pályázaton választották ki a művelet lebonyolításához. A magyarázat szerint rövid volt a határidő a törvényben megszabott eljárásrend miatt, ezért választották ezt a módszert.

Háttér Varga Istvánról:

A Kesma kuratóriumi elnöke, az egykori fideszes parlamenti képviselő Varga István szinte pontosan egy éve március elején a behir.hu-nak adott interjúban többek között arról beszélt, hogy igényes, jó tollú újságírókat inkább a másik oldalon lát, és hogy kormánypárti ember létére inkább Élet és Irodalmat járat, Origó helyett Indexet olvas és a napot Népszavával kezdi. Annak a  véleményének is hangot adott, hogy a keresztény nemzeti konzervatív kormány nem tehet mást, mint megpróbál egy ilyen újságíró-társadalmat kialakítani. Varga sz interjú után nem sokkal távozott posztjáról.

Na és a többiek?

Naná, hogy nem csak Varga köthető a kormányoldalhoz: a Pfeifer és Endl Ügyvédi Iroda egyik vezetője, Pfeifer Tamás szakmai karrierje Gulyás Gergelyével együtt indult. A harmadik befutó, Borsfai Balázs győri ügyvéd korábban főleg közbeszerzési ügyekkel foglalkozott. Az ő irodájában bontották például az Audi Hungária Közalapítvány óvodaépítési projektjére beérkezett ajánlatokat. (24.h)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük