Hétfőtől tanítási szünet!? – botrány az operatív törzs sajtótájékoztatóján!

Kormányközeli információnk szerint pénteken jelenti be az operatív törzs, hogy hétfőtől szünetel a tanítás Magyarországon. A döntés teljes egészében még nem született meg, bármi lehet a végeredmény, de informátorunk szerint a kormány mintegy 90% biztonsággal leállítja hétfőtől az oktatást.

Jobb félni, mint ….

A belső indoklás szerint közel sincs akkora vész, mint jó pár államban, de a lakosság idegállapota -úgy néz ki- megköveteli az intézkedést. A pártok az Európai Parlamentből is hazahívták képviselőiket, a gyakornokok sem mehetnek be az épületbe. A hazai parlamentben home office üzemmódra állnak át.

Az iskolazárat is firtató újságírói kérdésre az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján az a talányos válasz érkezett, hogy

a kérdést vizsgálják és majd döntenek.

Egy későbbi szakaszában a tájékoztatónak már úgy fogalmaztak, hogy a jelenlegi esetszámok indokolttá teszik, hogy a korlátozó intézkedéseket hamarosan bevezessék.

Botrány az operatív törzs sajtótájékoztatóján

A kellemetlen kérdéseket megfogalmazó RTL Klub híradósának kezéből többszöri sikertelen kísérlet után végül egy kéz kitépte a mikrofont. Így maradt abba egy kérdés….. Az MTVA élőben közvetítette az esetet.

Bejelentés

Az operatív törzs arra kéri az óvodákat és az iskolákat, hogy ne rendezzék meg a március 15-i ünnepi rendezvényeket

– hangzott el a sajtótájékoztatón.

Ki legyen a gyerekkel?

Amennyiben a terv szerint haladva pénteken valóban bejelentik az iskolabezárást, rengeteg szülőnek okoz majd fejfájást, hogy ki vigyáz majd a kisiskolásokra. Sőt, ha ezen a vonalon tovább gondolkodunk, feltehető, hogy az óvodák és a bölcsődék esetében is hasonlóan járnak el az illetékesek. Ez esetben 2 nap marad tehát arra, hogy ki-ki kitörpölje, miként oldja meg a sokaknak megoldhatatlant.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük