Ki vigyáz otthon az óvodás Ödönkére, ha a Katica csoportot 5 napra karanténba küldik?

Teljes a fejetlenség! A regnáló a legkönnyebb utat választotta, minden felelősséget rátol valakire: a munkáltatóra, a körzeti házi- és gyermekorvosra, a pedagógusokra és a sor végén Önre kedves szülő és nagyszülő. A Covid legújabb támadására nincs a „hozzáértőnek nevezetteknek” válasza. Kontaktkutatás már régen nincs, a karanténszabályok betartását senki nem ellenőrzi, azt sem tudja a „hivatalosság”, hogy hány fertőzöttnek és családtagjaiknak kellene otthon maradni. Így nem marad más, mint az egyén felelős magatartásában bízni, ami ugye sokaknak nem erősségük. Konklúzió: fertőzzük egymást nyakra-főre, aztán majd csak lesz valami.

Történik mindez 2022 Magyarországán, az EU tagországában, ahol a kormány szerint minden OK, vagyis „legOK”

Dr. Pölöskey Péter gyermekorvos közösségi oldalán temérdek anomáliára hívta fel a figyelmet, ebből szemezgetünk:

„Mivel 2022. második hetében nem jelent meg a Füles Újság, ezért Kormányunk a 2022. január 14-én megjelent Magyar Közlönyben gondoskodott egy olyan fejtörőről, ami szülőknek, iskola igazgatóknak, orvosoknak kínál közös, szórakoztató időtöltést. Az új, máris érvényes karanténszabályokról van szó, melynek tanult kollégám, dr. Tordas Dániel az alábbi megfejtését készítette el. (örök hála ezért neki!)”

„…ez hatósági feladat…”

„Kedves Szülők! Amennyiben gyermekük hatósági utasításra, COVID fertőzöttel történő kontaktus miatt nem látogatta a nevelési intézményt, a hiányzás időtartamát a hatósági határozat fogja igazolni. Nekem nem áll módomban az időre el nem készült határozatot pótolni, szülői, vagy bárki más üzenetét követően „bemondásra” kiállítani. (…) A kontaktus miatti, tünetmentes gyermekek várható karanténjával kapcsolatban én csak tájékoztató információt tudok adni, az érvényben lévő eljárásrend és legjobb tudásom alapján. Az általam javasolt napok száma és a hatóságok által elrendelt karantén hossza különbözhet egymástól!” (forrás)

„Táppénz – járványügyi megfigyelés alá vont kiskorú gyermek szüleinek???

Magyarul, ki fog otthon az óvodás Ödönkére vigyázni, ha a katica csoportot 5 napra karanténba küldik???

A rövid válaszom: nem tudom.

Ismételt kérdéseinkre, ismételten érkezett a pecsétes papír, ami az érvényben lévő jogszabályoknak megfelelően arról tájékoztatja a gyermekorvosokat, hogy kizárólag BETEG gyermek mellé vehető táppénzre a szülő.

Ennyi. Pont.

Két év sem volt elég arra, hogy valamilyen megoldást gondoljanak ki erre a – jelenleg mindennapos – helyzetre az illetékesek.

Vagyis, de! Megoldás megint van… a jószívű, némi okirathamisításra, csalásra mindig kapható gyermekorvos, mert neki, azért még van szíve.

Az igazolásokhoz hasonlóan, a rendszer gyermekként kezeli a családokat, az orvos-beteg bizalmi viszonyt naponta romboló helyzeteket teremt, megalázó ez mindenkinek.

Sajnálom, hogy mára ennyi jutott. Ha bárkinek jó tapasztalata, jogszabálykövető, humánus megoldása van a helyzetre, akár kommentben, akár privát üzenetben várom!
Vigyázzanak magukra! u.i.: és Ti ott, kedves 2,5M felnőtt magyar honfitársam, lécci-lécci vegyétek már fel azt az icipici szurit!!!!!”

Személyes tapasztalat….

Benne vagyok már a korban, négy unokával dicsekedhetek, akik közül három iskoláskorú. Alsósok mindannyian két különböző intézmény tanulói. Mindegyikük érintett volt már több karatén-cuccban, mindegyikük megkapta az első oltását, ahogy lehetőség nyílt rá. Egyikük osztályában 5 lurkó miatt jártak be a tanítók egy hétig órát tartani ahelyett, hogy távoktatásban foglalkoztattak volna minden gyereket. A másik kettő esetében mindenki karanténba került és a szabályok kuszasága miatt hol volt napi egy-két órájuk, hol egy sem. Arról nem beszélek, hogy szüleik még csak karanténba sem kerültek, fertőzhettek bátran tovább utcán, munkahelyen, boltban, csak rajtuk múlt, hogy nem tették és önkéntes alapon otthon maradtak a srácokkal. Szerencse, hogy a munkahelyükön hasonló felfogású emberek dolgoznak, így internet-apó segítségével tudták tenni a dolgukat.

Érti valaki?

A fentiek valamilyen szintem minden magyar családot érintenek, sőt minden embert egyenként. Ennek ellenére csendben tudomásul vesszük, hogy ez van, pedig az életünkről van szó. Mitől lettünk ilyen birkák? Hogy lehet az, hogy önként és dalolva hisszük el a kormány illetékeseinek, hogy az egészségügy baromi jól teljesít, róluk, a víruskezelésükről nem is beszélve? Mivel magyarázható, hogy Csuti elköltözése nagyobb hullámot ver mimagyarok fejében, mint a fent leírtak?

Meddig hagyjuk, hogy a politika felülírja a józan eszünket és a fontatlan dolgok átvegyék a lényeges, a családunkat, „szemünk fényét” és magunkat veszélyeztetők felett?

  • Ausztriában ingyenes gyorsteszt kérhető az úgynevezett tesztutcákban, Bécsben ingyenes PCR-t is lehet igényelni;
  • Nagy-Britanniában ingyenes PCR-igényelhető;
  • Németországban heti egy gyorsteszt ingyenes;
  • Belgiumban két ingyenes PCR-teszt járt az utazóknak;

Magyarországon a csirkefarhát hatósági áras.

Kapcsolódó

karantén

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük