Mi történt Müller Cecíliával, hova lett a régi nyunyókázós nagyiüzemmód?

Az országos tisztifőorvos mindenkinek ajánlja a koronavírus elleni oltás harmadik dózisának felvételét. Müller Cecília közölte, bizonyított, hogy a második oltás után három-négy hónappal csökken a szervezet immunvédelme. A tisztifőorvos hangneme a továbbiakban is katonás maradt, sehol a rá eddig jellemző szervilis nyugtatgatás, annak helyét az ijesztgetés vette át. Nem lehetne egyszer, csak egyszer simán tárgyilagosnak és hitelesnek lenni?

Még most is csak kivételes oltási napokon lehet regisztráció nélkül oltáshoz jutni, miért?

Müller Cecília kedden Budapesten újságíróknak elmondta, hogy mindenkinek alkalma van az oltások felvételére az oltási akciónapok keretében akár oltóponton, akár háziorvosnál, Magyarországon továbbra is elérhető ötféle hatékony és biztonságos vakcina. Sikeresnek nevezte az oltási akcióheteket és -napokat, hiszen több mint 300 ezren így kapták meg első oltásukat.

-írta meg a Blikk

Három naponta duplázódás!

Azért biztosítjuk egyre szélesebb körben ezeket a lehetőségeket, hogy technikai, fizikai akadálya ne legyen az oltások felvételének – fogalmazott. Beszélt arról is, hogy a magyarországi koronavírus-megbetegedések 29 százalékát az omikron variáns okozza, a vírus ezen mutációja egyre jobban terjed. (…) az omikron általában enyhébb tüneteket okoz, de sokkal fertőzőképesebb, akár háromnaponta is duplázódhat a fertőzöttek száma.

Hangoztatta: az, hogy ez a variáns nem okoz komoly tünetet, általánosságban igaz, de egyénekre soha nem lehet igaz. Hogy ki milyen súlyosan betegszik meg, az függ az egészségi állapottól és az oltottsági foktól. Elmondta, továbbra is fontos a higiénés szabályok betartása, de a specifikus védelmet elsősorban a védőoltások biztosítják.

Na és a gyerekek?

Müller Cecília az 5-11 éves gyerekek oltásáról elmondta, bővítik e korosztály oltási lehetőségét is, hiszen hétfőn beteltek a foglalható helyek. Így lehetővé teszik a gyerekek számára szombati napokon az időpontfoglalással történő oltakozást – ismertette. Az országos tisztifőorvos elmondta azt is, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint alacsony az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma. Eddig három mintában mutatták ki az influenza A vírust.

-fejeződik be a portál cikke.

Kapcsolódó

 

Müller Cecília

One thought on “Mi történt Müller Cecíliával, hova lett a régi nyunyókázós nagyiüzemmód?

  • Ha meglátom/hallom bármelyik csatornán Káslert, vagy Müllert, a víz kiver. Nem értjük sokan, hogy mit keres az egészségügyben ez a két belassult idős ember. Azt, hogy ezzel a két emberrel nagyon mellélőtt, orbán sose fogja beismerni. Kásler és Müller dísznek rondák, másra meg nem jók. Viszont nyilván jó pártkatonák, ezért vannak ezen a poszton. Ha lenne némi önérzetük, maguktól lemondanának, és átadnák a helyüket hozzáértőknek. Kökény Mihály azt mondta:- Müller Cecília minden idők leggyengébb tisztifőorvosa. (finoman fogalmazott)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük