Sorting by

×

Választás: április 3. – Az igazság napja…..

Áder János kedden közölte, hogy mikor rendezik meg 2022-es országgyűlési választást: a köztársasági elnök bejelentése szerint a választást április 3-án, azaz április első vasárnapján tartják majd.

Szok. szer.

A közleményben az államfő azt írta:

32 évvel ezelőtt, az első szabad választások eredményeként Magyarország független, demokratikus ország lett. Köszönet mindazoknak, akik a nemzet újjáépítésében részt vettek.

Hozzátette:

az alaptörvény és a választási eljárási törvény egyértelmű rendelkezéseket tartalmaz arra, hogy a köztársasági elnök milyen időpontra tűzheti ki az országgyűlési képviselők általános választását.

Kitűzte a választás időpontját Áder János
fotó: MTI

 

Kedd délelőtt a 444 írta meg, hogy terjed egy egy hivatalosnak látszó irat, amely alapján úgy tűnt, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) már előre tudta, mikor lesz a választás. A képen egy füzet címlapja szerepelt, amelynek a címe

„Kézikönyv a szavazatszámláló bizottságok részére”,

és ott volt az április 3-i dátum is. Az NVI a lap megkeresésére azt válaszolta, hogy a kézikönyv csak egy, szakmai egyeztetésre kiküldött tervezet, és ezekre mindig a lehető legkorábbi időpontot nyomtatják, ami ezúttal az április 3-a volt. Minden választást megelőzően elkészítik az úgynevezett választási füzeteket, mellyel a szavazatszámláló bizottságok és a választási eljárás lebonyolításában részt vevő szervek munkáját segíti.

„Ezek tervezete minden esetben a választások – vonatkozó jogszabályok alapján kiszámítható – első lehetséges időpontjával, azaz április első vasárnapjával számol, mely az idei esztendőben április 3-a”

– írták a Telexnek.

„A megjelenés a füzet véglegessé válása után, a kitűzést követő hetekben várható. Ez bárki számára elérhető és megtekinthető lesz a valasztas.hu oldalon, ahol most is olvashatók a korábbi választásokra készített kiadványok”

– tette hozzá az NVI.

A bejelentés után nem sokkal Orbán Viktor Facebook-oldalán is megjelent az időpont:

Az NVI felkészülten áll a dolog elébe….

Az NVI szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében azt írja,

“Magyarországon most először nyilváníthatja ki egyszerre parlamenti választásokon és népszavazásokon is véleményét 8,2 millió választópolgár.

Az Iroda a választópolgárok pártsemleges tájékoztatásáról ezúttal is gondoskodik és rövidesen élesíti a Választási Tájékoztatási Rendszert, valamint az ehhez tartozó választási tájékoztató honlapot. Az indulásától a választások lezárásáig ez az új felület fogadja majd azt, aki felkeresi a valasztas.hu oldalt…”

A kommentekből….

“Ahogy Kabos mondta erre a Hippolitban: Nem baj, majd elzárjuk az ezüstöt.”

“Egész családom ott lesz! Egy vérböl vagyunk! Egymásért, Hazánkért!”

“Megyünk és lebontjuk a kétharmadot!”

“Biztos hogy ott leszek! Soros utalt már előre, úgyhogy nem hagyhatom ki!”

“Ott leszek es szavozok ellenetek hogy soha tobbe ne legyetek hatalmon..”

“Azon gondolkodok , hogy mi az ami évekig, egy teljes.életet feláldozva, manipulálcióval, hazugsággal , hatalomvággyal, többszörösen saját magát meghazudtolva, embereket tönkretéve éli mindennapjait??? Miért nem lehet elmenni a picsába pihenni nyugodtan a több száz milliárd mellett??? Miért nem engedünk utat a feltörekvő, okosabbnál okosabb fiataloknak? Miért akar valaki tizenévig vagy élete végéig Miniszterelnök lenni???? Milyen gondolkodás kell ehhez? Ugyanez a kérdésem a bukott emberekhez is, minek erőlködnek életük végéig?? A szebbnél szebb pillanatokat mellőzik életükből emiatt az örökös hajsza miatt…”

“Megyek. A külföldi nagykövetségre. Mert nekem csak így lehet szavazni. Remélem elbukja a választást.”

 

Kitűzte a választás időpontját Áder János

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.