Dr. Kunetz: csodálkozunk a brutális szakemberhiányon az egészségügyben? – Friss: hétvégén 392 covid-beteg hunyt el!

A beígért 30 százalékos béremelés helyett csak 21 százalékot kapnak meg az egészségügyi szakdolgozók. a kormányzati kommunikáció azt hangsúlyozta, hogy 2022 januártól kezdve az egészségügyi szakdolgozók 30 százalékos béremelést kapnak. Mindez úgy történhetett meg, hogy a kormány rendre a 2018-as bérekhez méri az emelés mértékét. Ebben az összefüggésben valóban 30 százalékról van szó, a legutóbbi bérhez képest azonban csak 21 százalékot tesz ki a növekedés – fejtette ki a MESZK elnöke.

Friss adatok!

Az elmúlt három napban összesen 27 209 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 025 697 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt három napban elhunyt 392 beteg, így az elhunytak száma 33 172 főre emelkedett.

Senki ne csodálkozzon – a nagy kormányátverés

Jelenleg egy tizenöt éve a pályán lévő diplomás mentőtiszt 384 ezer forint, egy mentőorvos pedig közel 1 millió forint alapilletmény besorolással végzi majdnem ugyanazt a feladatot – mondta Balogh Zoltán.

Ráadásul a kezdő ápolók fizetése még így is alig fogja meghaladni a bérminimumot, vagyis az emberek nem lesznek motiválva arra, hogy ezen a pályán helyezkedjenek el – mondta Balogh Zoltán. Kifejtette, a MESZK biztos abban, hogy

így nem fogják tudni pályán tartani az embereket, nem várható, hogy növekvő érdeklődés legyen a főiskolai, egyetemi szakdolgozói képzésekre, A MESZK becslései szerint már jelenleg is 25-30 ezer szakdolgozó hiányozhat a rendszerből.

Vannak ápolók, akik a tíznapos ajándékszabadságot sem tudták kivenni

– fogalmazott Balogh Zoltán a létszámhiányra utalva. Ráadásul akik dolgoznak, azok közül sokan a nyugdíj előtt állnak vagy épp a pályaelhagyást fontolgatják. Ha ismét lehet majd külföldön munkát vállalni, akkor sokan úgy dönthetnek, hogy inkább kimennek dolgozni és ebből komoly bajok adódhatnak a hazai rendszerben – tette hozzá. (forrás)

Dr. Kunetz: csodálkozunk?

Csodálkozunk a brutális szakemberhiányon az egészségügyben? – tette fel a kérdést Dr. Kunetz Zsombor közösségi oldalán.

“A legfrissebb Közlönyben közzétették a minimális építőipari rezsióradíj idei mértékét, amely

nettó 4530 forint/óra, azaz nettó 788 220 forint/hó, amennyiben 174 órás munkaidőt számítunk.

Valóban ez rezsióradíj, amely tartalmát is mellékeltem, ebben szerepel a minimális óradíj, és a pótlék összege is. A kettő együttesen 1678 forint, amely 174 órás munkahónapra számítva bruttó 291 972 forintot jelent., hacsak nem egyéni vállalkozó, mert akkor már a nettó 788 220 forinttal számlázhat.

Ezzel szemben egy egészségügyi szakdolgozó havi keresete bruttó 254-273 ezer forinttal indulhat.

Tehát, az építőipari segédmunka munkaértéke a Kormány szerint akár háromszorosa lehet annak az egészségügyi dolgozónak a munkaértékéhez képest, aki éppen a frontvonalban küzd.”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

2 thoughts on “Dr. Kunetz: csodálkozunk a brutális szakemberhiányon az egészségügyben? – Friss: hétvégén 392 covid-beteg hunyt el!

  • 2021.11.22 at 10:21
    Permalink

    Akik kitartottak az állami egészségügyben,azok vagy nagyon-nagyon elhivatottak,vagy hülyék. Kering a neten egy olyan szöveg,amit állítólag orbán mondott 2002-ben.-“Ha mégegyszer hatalomra jutok,tönkreteszem ezt az országot”.Egyre inkább válik biztossá,hogy ez a mondás igaz,mert minden jel erre utal.Zsákszámra öntötte orbán (azért nem írom,hogy a kormány,mert orbán egyszemélyben a kormány) a milliárdokat az egyházaknak,itthon,és külföldön, szintén százmilliárdok felesleges látványberuházásokra,százmilliárdok a saját alapítványaikba,és oldalakon keresztül lehetne sorolni,hogy mennyi pénzt elgarázdálkodott.Ugyanakkor azoknak a bérén alkudozik,akik arra lennének hivatottak,hogy emberéleteket mentsenek.Milyen érdekes,minden év elején a saját bérüket,ami egyébként se kevés,felemelni mittomén hány százalékkal. Kb annyi szociális érzékenysége van orbánnak,mint egy marék molylepkének. Terelnék az embereket a magán-eü felé,de bizony nagyon sokan vannak,akiknem pl bőven 100 ezer alatt van a nyugdíjuk,azok hogy tudnák megfizetni a magánellátást?Amikor az orvosok tömegével mentek el az országból,akkor kellett volna észbekapnia orbánnak,és az eü-s szakdolgozók bérét is annyira emelni,hogy legalább alulról súrolja az EU-s bérek alsó határát. Ma a szakdolgozó ügyeletből-ügyeletbe megy,egyrészt,hogy megéljen,másrészt, mert annyira kevesen vannak már,és a betegeket el kell látni. “Emberminiszternek” is egy belassult,bolond öregembert választott,aki nemigen alkalmas már semmire.Egy biztos,orbán,és a biodíszlet sleppje miatt eddig is nagyon sok ember halt meg,és előre látható,hogy még sajnos eztán is nagyon sokan lesznek.Szégyen,amit orbán művel az egészségüggyel.Remélem,hogy a halottak hozzátartozói ha áprilisban elmennek szavazni,tudják majd,hogy hova kell húzni az X-et

  • 2021.11.22 at 10:23
    Permalink

    Még annyi a Kurír szerkesztőinek,hogy a balról “beúszó” reklám rendkívül idegesítő,mert nem lehet azonnal törölni,viszont a kutya se olvassa el,tehát ott felesleges.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.