Kerítésen innenKiemelt hírek

Fenébe a drága műszerekkel, meg a sok orvossal, ápolóval! – Kásler szerint a magyar egészségügy alapja a kereszténység

védettségi

Ha most ökölbe szorul a keze, jól teszi a végtagja! Kásler Miklós, aki szakmája szerint orvos, -nem beszélve arról, hogy az egészségügyért felelős nemzeti miniszter- ezért tisztában kell lennie a magyar egészségügy siralmas állapotával.

Orvosok helyett ima?

A magyar egészségügy a kereszténység értékein alapul, a szeretetre, az odafigyelésre és egymás tiszteletére

– mondta az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, egészségügyi szakmai díjak átadásán.

Kásler Miklós köszöntőjében úgy fogalmazott:

az orvoslás személetében a kereszténység új megközelítést adott, mert a szolidaritásra, a másokon való segítésre, a gyámolítandók támogatására készítette fel az embereket

– tudósít az MTI. A miniszter kiemelte:

a díj névadója, Batthyány-Strattmann László orvos ezt a szemléletet képviselte, hiszen gazdag arisztokrataként – kastélyában kórházat kialakítva – ingyenesen gyógyította a rászorulókat.

A kitüntetettekhez szólva Kásler Miklós azt mondta, ők ezt a keresztényi tradíciót képviselik: emberségből mutattak példát.

Batthyány-Strattmann László-díjban heten, Pro Sanitate-díjban hetvenkilencen részesültek, huszonhárman miniszteri elismerő oklevelet vehettek át.

A Pesti Vigadóban rendezett ünnepségen az egészségügyi munkát elismerő díjakat Kásler Miklós miniszter és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára nyújtotta át.

Pro Sanitate-díj

A Pro Sanitate díj az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai vagy közszolgálati tevékenységért évente legfeljebb 100 fő részére adományozható, mellyel emlékérem, oklevél és pénzjutalom jár. A díjjal együtt járó pénzjutalom összege a tárgyév január 1-jén érvényes köztisztviselői illetményalap hatszorosa. Kivételesen indokolt esetben külföldi állampolgárságú személynek is adományozható. A pénzjutalmat a minisztériumban és a minisztérium felügyelete alá tartozó intézményben foglalkoztatott kitüntetett esetében annak a szervezetnek a terhére kell kifizetni, amely a kitüntetettet foglalkoztatja, illetve amely a kitüntetésre javaslatot tett, egyébként a pénzjutalom kifizetése a minisztérium költségvetési kerete terhére történik meg.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

Fenébe a drága műszerekkel, meg a sok orvossal, ápolóval! - Kásler szerint a magyar egészségügy alapja a kereszténység

Comments (3)

  1. Tudhat valamit ez az ember. Orvosok és ápolók híján már tényleg csak az ima segít.
    És ez az ember egy miniszter.

  2. A legszomorúbb, hogy az egész kormány ilyen szedett-vedett társaság. A rafinéria megvolt bennük, hogy lerabolják, tönkretegyék az országot, kormányzás helyett kapálóztak, csaltak-hazudtak a hatalmuk megtartásáért. De nincs az a rezsim, ami ne bukna egyszer, reméljük, ezeknek sincs már sok hátra. Sajnos olyannyira tönkretették az országot, hogy hosszú-hosszú évek munkája lesz a fidesz garázdálkodását kihevernünk

Szólj hozzá!