Dr. Kunetz: pontosan ezt nevezik összeomlásnak, ami csak romlani fog, amíg engedjük, hogy az egészségügy irányításának a közelében ennyire kutyaütő banda legyen!

A Dél-pesti Centrumkórházban és a János-kórházban leállt a traumatológiai ellátás, a Baleseti Intézetre extrém terhelés hárul. Kunetz Zsombor Facebookon közzétett posztjában azt írta, „pontosan ezt nevezik összeomlásnak”.

Tetszik, nem tetszik

Kunetz Zsombor egészségügyi elemző a Facebookon osztotta meg azt a levelet, amelyben a Baleseti Intézet vezetése a halasztható, elektív műtétek leállításáról tájékoztatja a kollégákat. A műtétek leállítására a levél szerint azért van szükség, mert a Merényi (vagyis a Dél-pesti Centrumkórház) és a János-kórház traumatológiai ellátásának leállása miatt az Intézet baleseti ambulanciájára extrém terhelés hárul.

Az elemző úgy kommentálta, „pontosan ezt nevezik összeomlásnak”.

„Tetszik, nem tetszik, abban az esetben, amikor az akut ellátás rászakad egy-két intézményre, akkor a tervezett műtétek elmaradnak, a várólisták nem csökkennek, de még csak nem is stagnálnak, hanem a végtelenbe növekednek. A szabadságokra a széthajszolt egészségügyi dolgozóknak is szükségük van mindannyiunk érdekében”

 

A Dél-pesti Centrumkórházban és a János-kórházban leállt a traumatológiai ellátás, a Baleseti Intézetre extrém terhelés hárul

A műtétek leállítására a levél szerint azért van szükség, mert a Merényi (vagyis a Dél-pesti Centrumkórház) és a János-kórház traumatológiai ellátásának leállása miatt az Intézet baleseti ambulanciájára extrém terhelés hárul. Az elemző szerint a helyzetet nem csak egyedi tényezők okozzák,

„az az állapot csak romlani fog mindaddig, amíg engedjük, hogy az egészségügy irányításának a közelében ennyire alkalmatlan, kutyaütő banda legyen”.

A sürgősségi ellátással nem ez az első probléma mostanában, az Uzsokiban erőforráshiány miatt négy napra leállították a sürgősségi ellátást. Szeptember 11-től szeptember 13-ig pedig a Honvédkórházból irányítják át más intézményekbe a sürgősségi eseteket, mert a Nemzeti Népegészségügyi Központ a Honvédkórház Róbert Károly krt.-i telephelyét jelölte ki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egészségügyi biztosítására.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

kunetz

2 thoughts on “Dr. Kunetz: pontosan ezt nevezik összeomlásnak, ami csak romlani fog, amíg engedjük, hogy az egészségügy irányításának a közelében ennyire kutyaütő banda legyen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.