Leáll a Honvédkórház a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséje idejére – A lakosság ellátása helyett ebben az időben a zarándokok és turisták ellátására áll át?

Az NNK határozat szerint szeptember 11-től szeptember 13-ig teljesen leáll a Honvédkórház teljes központi telephelye. Ez a leállás szinte minden olyan betegséget érint, ami a sürgősség kategóriájába esik. Talán nem meglepő, hogy erre – valószínűleg – pont az ekkorra időzített 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséje miatt kerülhet sor, hiszen ezt maga Ferenc pápa fogja celebrálni – véli Dr. Kunetz Zsombor.

„Dübörgő magyar egészségügy: vagy mi, vagy a „kedves vendégek”?

Az alábbi NNK határozat szerint szeptember 11-től szeptember 13-ig teljesen leáll a Honvédkórház teljes központi telephelye. Ez a leállás szinte minden olyan betegséget érint, ami a sürgősség kategóriájába esik.

A betegátirányítás pikantériája, hogy olyan intézmények sürgősségi ellátására is támaszkodik, amelyek éppen most döltek össze, igaz remélhetőleg csak szeptemberig.

A leállásról a határozat szerint NEM a Honvédkórház döntött, hiszen az EMMI tájékoztatta az NNK-t erről

Talán nem meglepő, hogy erre – valószínűleg – pont az ekkorra időzített 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséje miatt kerülhet sor, hiszen ezt maga Ferenc pápa fogja celebrálni. Ezt persze nem merték a határozat indokolásába beleírni.

Tehát a Honvédkórház a lakosság ellátása helyett ebben az időben a zarándokok és turisták ellátására fog átállni, amire szükség is lehet, tekintve a látogatók átlagéletkorát

Ahogyan a Budapesten és Pest megyében élőknek is szüksége lenne akut, sürgősségi ellátásra, amit a kijelölt kórházak nem biztos, hogy képesek lesznek átvállalni. A megoldás a Kiskunhalasi 150 ágyas mobilkórház jelenthetné. amelyből a kormányfő szerint

„Egyszerre akár nyolcat-tizet is meg lehet építeni, ha nagyon akarjuk”

Persze ehhez személyzet is kellene, amit éppen ez a kormány üldöz el a pályáról oly vehemensen.”

 

honvéd

3 thoughts on “Leáll a Honvédkórház a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséje idejére – A lakosság ellátása helyett ebben az időben a zarándokok és turisták ellátására áll át?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük