Figyelem! Szerda estétől leállt az Uzsoki Kórház sürgősségi osztálya! - Városi Kurír

Sorting by

×

Figyelem! Szerda estétől leállt az Uzsoki Kórház sürgősségi osztálya!

A vállalkozó orvosok felmondása miatt tegnap estétől előreláthatólag augusztus 30-án reggelig leállt az Uzsoki kórház sürgősségi osztálya – derül ki Kunetz Zsombor sürgősségi szakorvos, egészségügyi szakértő Facebook-posztjából, amelyben Kunetz doktor egy belső körlevélre hivatkozik.

Hirdetés

Nem Orbán, vagy Kásler állt ki, hogy közölje a hírt!

“Az ESZJTV (Egészségügyi jogállásról szóló törvény) bevezetését követően sürgősségi betegellátó osztályunkon a vállalkozó orvosok felmondásával jelentős orvoshiány alakult ki, így az SBO működését augusztus 4-én 18 órától intézményünk lemondani kényszerült”

– áll a Kunetz által idézett belső körlevélben, amelyben a leállást indokolja az orvosigazgató.

A humánerőforrás-krízis miatti állapot előreláthatólag augusztus 30-án reggelig fennáll. A kórház a traumatológiai ügyeletet továbbra is ellátja.

Az SBO-ra szoruló betegek átvételére a Nemzeti Népegészségügyi Központ a Honvédkórházat, a Pest megyei Flór Ferenc kórházat és a Bajcsy kórházat jelöli ki. A szakorvos megjegyzi,

az új jogállási törvény rendkívül nehézzé tette a vállalkozó orvosok működését, akik ezelőtt több intézményben is dolgozhattak párhuzamosan. Ennek vége, és bizony ezen az sem segített, hogy maga a törvény gyakorlatilag félig kész formában jelent meg. Sok módosítás még mindig nem készült el

– emlékeztet Kunetz Zsombor.

Kapcsolódó

 

kórház

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Figyelem! Szerda estétől leállt az Uzsoki Kórház sürgősségi osztálya!

  • 2021.08.05 - 18:38
    Közvetlen hivatkozás

    Ha ez sem győzi meg a sok fideszhivő idiótát, akkor kivánom nekik hogy olyan betegek legyenek maguk vagy családjuk, hogy szükségük legyen sürgős beavatkozásra… ez a kormány a legalja népgyilkos mocskos szemét banda, nép egészségén akarja az a zsiros hataloméhes cigány és tolvaj bandája megtartani a hatalmat, kár nincs halálbüntetés, én visszahoznám,,, mást nem is érdemelnek…..

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.