Sorting by

×

Újra feltalálva a csőben a lyuk! – Újabb oltási akciót hirdet a kormány

Az oltási akcióhetek sikere és az omikron magyarországi megjelenése miatt újabb oltási akció lesz december 16., csütörtök és december 18., szombat között a kórházi oltópontokon – közölték kedden a koronavirus.gov.hu-n.

Belátták? Á, dehogy…. csak 2-szer fél nap +1 egész!

Ahelyett, hogy lemondana a regnáló a vadiúj címlista-frissítésről, a kormányzati oldalon azt írták,

ezúttal is előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval fel lehet venni akár az első, akár az elmaradt második, akár a megerősítő, harmadik oltást. A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki már négy hónapnál régebben kapta meg előző oltását.

Az oltási akcióban továbbra is 101 kórházban lesz oltás

Előzetes időpontfoglalás nélkül csütörtökön és pénteken 14 és 18 óra között, szombaton pedig 10 és 18 óra között lehet menni az oltópontokra.

Felhívták a figyelmet, hogy az oltási akcióban

csak a 12 év felettiek vehetnek részt, az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak időpontfoglalással vagy házi gyermekorvosoknál lehetséges.

Az oltópontokon továbbra is ötféle vakcina lesz elérhető:

  • Pfizer,
  • Moderna,
  • Janssen,
  • Sinopharm,
  • AstraZeneca

Az oltási munkacsoport

januárra további oltási akciónapokat tervez, amikor a kórházi oltópontok mellett minden járási székhelyen lesz oltás és a háziorvosok is oltanak – áll a közleményben.

Kapcsolódó

Ennyire véd a Pfizer az Omikron ellen….

Az omikronban a mutációk a tüskefehérjét érintik, a vírus azon alkotóelemét, ami ellen a legtöbb vakcinát kifejlesztették – írja a Life.hu. Az Egészségügyi Világszervezet előzetes vizsgálatai alapján megvan az eredmény.

A Pfizer továbbra is véd a koronavírussal szemben, és képes felvenni a harcot az omikron okozta fertőzéssel is.

A szakértők kiemelték, hogy

a harmadik, ismétlő oltás felvétele ismét 90% fölé emeli a szervezet védekezőképességét, aminek köszönhetően nagyobb hatékonysággal áll ellen a súlyos szövődményeknek.

Ezt erősítette meg Rusvai Miklós is. A virológus szerint elképzelhető, hogy

az új mutáns ellen csökken a Pfizer hatékonysága, de így is magas védettséget nyújt. 100 emberből 80 biztosan nem betegszik meg, 15-nél pedig enyhe tüneteket tud okozni a vírus, az oltottak körében a súlyos megbetegedés vagy a Covid-halál elkerülhető.

 

Az oltási akcióhetek sikere és az omikron magyarországi megjelenése miatt újabb oltási akció lesz december 16., csütörtök és december 18., szombat között a kórházi oltópontokon - közölték kedden a koronavirus.gov.hu-n.

átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.