A Pesti Srácok 128. perét vesztette el – tanulva a főnöktől, nem tettek eleget a jogerős bírói ítéletnek

Miután Orbán Viktor precedenst szolgáltatott arra, hogy Magyarországon a miniszterelnök felülbírálhatja a bíróság ítéletét, nincs mit csodálni azon, ha gyorsan követőkre talált. De belegondoltak-e felelőtlenék, hogy ez hová vezethet?

Meddig görög le és hol áll meg?

Tessék mondani, ha 128 alkalommal bebizonyosodott, hogy egy portál hazudott, akkor az nem érdemli ki az álhírportál jelzőt, amik ellen a kormány felvette a harcot?

“Az önmagában nem lenne hír, hogy a PestiSrácok nevű fideszes propagandalap elvesztette a 128. perét, azonban emblematikus ügyben sikerült úgy veszíteniük, hogy még csak érdemi védekezést sem fejtettek ki” – írta az esetről  Dr. Czeglédy Csaba ügyvéd közösségi oldalán.

Minderről a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége adott ki közleményt. Ők akik perbe hívták a PS-t, mert a melegek ellen az akkor megjelent Coca-Cola plakátok apropóján írt gyűlölködő cikkükben ezt a mondatot is sikerült megfogalmazniuk:

“Tolószékes embereket sem szeretnénk mozgólépcsőnyi meg buszmegállónyi hirdetéseken nézegetni (…) nem hazudjuk azt magunknak meg másoknak – és főleg nem tömjük a gyerekeink fejét olyan hülyeséggel –, hogy tolószékben élni ugyanolyan természetes, mint két lábon sétálni, és nem rosszabb, csak más.”

A Fővárosi Törvényszék jogerős végzésében megállapította,

hogy Vésey Kovács László és a PestiSrácok.hu kiadója megsértették a magyar nemzet részét képező mozgásukban korlátozott emberek és ezen belül kerekesszékes emberek közösségének személyiségi jogait.

“A Fővárosi Törvényszék a 2020. február 6-án jogerőre emelkedett bírósági meghagyásban kötelezte az alpereseket a személyiségi jogot, így a közösséget sértő cikk visszavonására és saját költségükön megfelelő nyilvánosság biztosítására. A bírósági kötelezésnek a PestiSrácok.hu mindezidáig még nem tett eleget

– írta az egyesület honlapján.

A Fővárosi Törvényszék az alpereseket arra kötelezte,

hogy a pestisracok.hu nyitó oldalán saját költségükön – első közléstől számított ugyanazon időtartamban, amíg a sértő közléseket tartalmazó cikk elérhető volt – az alábbi közleményt tegyék közzé:

„Az Insider Media Lapkiadó Kft. mint a PestiSrácok internetes hírportál tulajdonosa elismeri, hogy PestiSrácok internetes hírportálon az „Elég az érzékenyítésből, hagyjátok élni az embereket!” címmel közölt cikk olyan a mozgásukban korlátozott kerekesszékesek közösségét sértő közléseket tartalmazott, amelyek alkalmasak arra, hogy a kerekesszékes embertársaink és közösségük személyiségi jogait, méltóságukat megsértsék, a mozgáskorlátozott emberek társadalmi megítélését rombolják a mozgáskorlátozott embereket – mint közösséget – alacsonyabb rendű állampolgárként ábrázolják. Ezzel a magatartásával az Insider Media Lapkiadó Kft. a kerekesszékkel közlekedők közösségét így a felpereseket is emberi méltóságukban megsértette. Az emberi méltóság megsértésére alkalmas közléseket tartalmazó cikk miatt az Insider Media Lapkiadó Kft. a felperesek elnézését kéri, és kijelenti, hogy a jövőben tartózkodnak a további jogsértés elkövetésétől.”

A PestiSrácokra nem vonatkoznak a törvények,

ezért aztán nem is tettek eleget a bíróság jogerős döntésének – vonta le a következtetést Czeglédy.

2 thoughts on “A Pesti Srácok 128. perét vesztette el – tanulva a főnöktől, nem tettek eleget a jogerős bírói ítéletnek

  • Csak veszíthet mindig @ “prosti srácok” mert egy álhírgyártó propaganda lap !

  • Már megszokhattuk, hogy a bíróságaink mindig teljesen szubjektív módon itélkeznek. A PS nem a kedvencük – nem is fog nyerni soha – érdemes beperelni. Addig megy a csűr-csavar, amíg a PS lesz a hunyó. Grécit pénzhez juttatni – elég egyetlen perecske – és láss csodát. Nárcisz a FArok – megnyeri a pert!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük