Dömötör államtitkár esete a Lánchíd kórójával, avagy Karácsony most már tényleg “monnyonle”!

Dömötör Csaba parlamenti államtitkár szájába olyan érvet adtak a Fidesz-kommunikátorok, amit eddig nem hallottunk. A főpolgármester olyan hiányosságára világíttattak rá vele, ami tényleg sokakat felháboríthat.

A nap vicce, avagy Dömötör államtitkár Humor Herold szerepében…..

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában vendégként tette tiszteletét a Fidesz politikusa. A kérdezz-felelek ment a maga szokásos ütemében, Dömötör rendre felmondta a begyakorolt toposzokat Budapestről, a veszélyhelyzetben történtekről, a remek kilátásokról.

Történt egyszer,

hogy elérkezett a társalgás Karácsony Gergely és a főváros simföléséhez Lánchíd-ügyben, amikor hamiskás mosoly kíséretében próbapéldát hozott az államtitkár arra, hogy miért alkalmatlan teljes mértékben a budapestiek elsöprő többségének választottja faladata megoldására.

A kóró…..

Dömötör elmesélte, hogy a minap a Lánchíd felé jártában arra lett figyelmes, hogy

egy kóró éktelenkedik a híd pesti hídfőjének egyik oroszlánja mellett.

Gyorsan levonta a következtetést, hogy ez a skandalum nem pénz kérdése és ilyen a legendás előd, Tarlós főpolgármestersége alatt bezzeg nem fordult elő. A műsorvezető kérdésére, hogy mit tett a szemét bökő dologgal, azt felelte a törvénykövető államtitkár, hogy mivel autóból látta a csúfságot, lazán elment mellette. Majd eszébe jutott az utolsó záradék, amit -feltehetően- a betanulandó szöveg alján olvasott: “jóő” nem baloldali renitens, nem vette a bátorságot, hogy akadályozza a forgalmat. Minderről közösségi oldalán is elmélkedett már:

“Még ha nem is tudtak megoldani egy közbeszerzést a Lánchíd felújítására, azért az oroszlánon sarjadó növénykéket igazán eltávolíthatnák. Ha aszfaltfirkálásra van energia a Városházán, talán ezt is meg lehetne oldani.”

Itt szakadt vége az e napra felírt 10 perc hírnevének és annak tudtában hagyhatta el a stúdiót, hogy

“ez jó mulatság, férfimunka volt….”

Kunhalmi Ágnes

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük