Hollik fenyegetőzik, Karácsony higgadt maradt

Ha rövid időn belül nem oldódik meg a Lánchíd felújításának ügye, akkor a Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, vegye kézbe a felújítást – közölte Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója budapesti sajtótájékoztatóján.

Magyarországon abban nincs vita, hogy a Lánchíd nemzeti jelkép, amelyre minden magyar büszke lehet, és abban sincs vita, hogy a híd a főváros tulajdonában van, az ő dolga a felújítása

– fejtette ki.

Továbbra sem érthető azonban, miért kellett a híd felújítását folyamatosan halasztani. Elmúlt kilenc hónap úgy, hogy nem írtak ki egyetlen pályázatot sem, pedig az állam az ígérteknek megfelelően a szükséges forrást átadta, arról nem is beszélve, hogy a főváros számláján 180 milliárd forintnyi állampapír van, amelyből hatszor fel lehetne újítani a Lánchidat – mondta Hollik István.

“Szerencsétlenkedés zajlik, amit egyelőre a Fidesz-KDNP idáig türelemmel figyelt”

“Ha a helyzet nem oldódik meg rövid időn belül, és (…) nem látjuk, hogy közbeszerzéseket írnak ki, és végre a Lánchíd felújítása elkezdődik, akkor a Fidesz-KDNP-frakciószövetség arra fogja kérni a kormányt, vessen véget ennek a szerencsétlenkedésnek, és vegye kézbe a Lánchíd felújítását” – közölte a kommunikációs igazgató, hozzátéve: ez azt jelentené, hogy az állam átveszi a fővárostól a rekonstrukciót.

“Jogszerűen meg lehet azt oldani, hogy a Lánchíd a kormányhoz kerüljön, és így a felújításnak a felelőssége is átkerülne a kormányzathoz.”

Karácsony: van, hogy engem is meg tudnak lepni

“Kilenc évig nem csináltak semmit, most kórusban aggódnak a Lánchídért, és miközben ezt teszik, küldenek a fővárosnak egy levelet, hogy szeretnék telepakolni a hidat bombákkal és rakétákkal ahhoz a tűzijátékhoz, amit a felmérések szerint még a támogatóik is utálnak. Szép, nem?”

A Lánchídon nem lesz semmiféle tűzijáték

“Az előző és a mostani városvezetés között pedig sok különbség van, de ide most egy tartozik: ők nem újították fel a Lánchidat, mi pedig felújítjuk.” #Budapest

https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/3375581619141327

Áder János

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük