Donáth Ferenc: hol van a sok százezer maszk, teszt és tabletta?

Donáth Ferenc, akit politikai tevékenysége okán, mint a Budapesti Nagy Imre Társaság egyik alapítóját ismer a közvélemény, ezúttal mint belgyógyász, kardiológus főorvos közösségi oldalán teszi fel nagyon is ésszerű kérdéseit a kormánynak.

Hol van?

A magyar miniszterelnök bejelentette, hogy Kínából a járvány elleni személyi védelem céljából millió szám érkezett maszk. Csakhogy ennek már több napja. Az én kórházamba nem érkezett! Sem maszk, sem szkafander, sem szemüveg nincs sem több, sem komolyabb, mint eddig volt. Csupán sebészi maszk lóg, ha log a nővérek álla alatt. Ezt a változatlan hiányt, máshonnan, más kórházakból is hallom, egyrészt mert érdekel, másrészt mert maguktól megírják a kollégák. Ha nincs a betegágynál dolgozóknál a FFP1-3 maszk, stb., akkor hol van?

Hol van a sok százezer teszt?

Állítólag százezrével érkezett tesz a COVID 19 vírus kimutatására. Csakhogy teszt végeztetése éppen úgy szűkös, mint eddig. Nem tartozik a gyógyító diagnosztikába, nem tartozik, a széleskörű szűrő-megelőző vizsgálatok körébe, kizárólag a hatósági eljárás keretében végezhető. Hol van a sok százezer teszt?

Hol van a Delagil?

A magyar kormány 2 napja visszatartja a ‘klorokvin’ exportját Magyarországról. Állítólag több tonna áll belőle rendelkezésre. Állítólag 2 millió ember gyógyításához elég. De ez a “Delagil ” nevű gyógyszer nincs a patikákban, nincs a kórházakban, nincs ott, amikor a beteg szájába kéne tenni a tablettát. Hol van?

Már legalább 10 magyar állampolgár halt meg e fertőzésben anélkül, hogy kapott volna Delagil ( klorokvin) tablettát. Lehet, hogy csak 5 maradt volna életben, de azok most is élnének. 261 beteg várja, hogy megkapja ezt a gyógyszert. Nem drága gyógyszerről van szó! 1 doboz ára kevesebb, mint 800 ft. Hol van?

Nem értem a magyar sajtót, nem értem a magyar ellenzéket, nem értem a magyar társadalmat; már rég zengeni kéne a kérdésnek újra, és újra: Hol vannak a tabletták!? Hol vannak a maszkok? Hol vannak a tesztek?

(Szerző: Dr. Donáth László)

figyu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük