Dr. Kunetz Önért -mindannyiunkért- kemény Karácsony Gergellyel: „a fővárosi betegellátásba öntött pénzt kiöntik a kerületek, és maga a Fővárosi Önkormányzat is”.

Emlékeznek arra, hogy a jelenlegi főpolgármester Karácsony Gergely, most éppen miniszterelnök jelölt azzal kampányolt, hogy amíg nincs mindenhol CT, addig nem lesz Atlétikai Világbajnokság sem? Emlékeznek arra is, hogy végül 50 milliárd forintnyi fejlesztési pénzben állapodtak meg a kormánnyal, amit szétosztanak a kerületekben? Emlékeznek arra is, hogy megírtam miért rendkívül ostoba ez az ötlet, és miért rendkívül káros is, mert valós fejlesztésről így nem beszélhetünk? – tette fel kérdéseit Dr. Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő Facebook-oldalán.

Kunetz doktor szerint

„a fővárosi betegellátásba öntött pénzt kiöntik a kerületek, és maga a Fővárosi Önkormányzat is”.

Karácsony: “…amíg nincs mindenhol CT, addig nem lesz Atlétikai Világbajnokság…”

Kunezt Zsombor, orvos, egészségügyi szakértő Facebook-oldalán arról írt, hogy bár Karácsony Gergely korábban az ígérte, hogy amíg nincs mindenhol CT, addig nem lesz Atlétikai Világbajnokság sem, és végül 50 milliárd forintnyi fejlesztési pénzben állapodtak meg a kormánnyal, amit szétosztanak a kerületekben, egy Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint azonban a megállapodás végeredménye

„csupa vas és beton, vas és beton, ami fejlesztésnek aligha mondható, koncepciótlan pénznyelő”.

“Aki nem emlékszik, annak iderakom.

(A kezdet 2020 februárjából: “Amikor Karácsony Gergely elindította a “CT-t minden kerületbe” politikai kampányát, már lehetett sejteni, hogy ebből az előkészítetlen blöffből később még komoly probléma lesz. A helyzet aztán tovább eszkalálódott, hiszen a főváros Karácsony vezetésével 50 milliárd forintot kért az elkövetkező öt évre a kormánytól egészségfejlesztésre, ez volt a feltétele annak, hogy megrendezésre kerülhessen majd az atlétikai vb. Végül a kormány rutinosan beszorította a tapasztalatlan kezdőcsapatot azzal, hogy a megállapodás után közölte, utalná két héten belül a megállapodás alapján az első 10 milliárdot, csak szükség lenne a jogcímre. Ugyan legyen már szíves megmondani a főváros, hogy mire költené az első tízmilliárd forintot. Csakhogy a főváros kezében nincsen semmiféle egészségügyi rendszer sem, a háziorvosi- és szakrendelők, azaz a járóbeteg-ellátás önkormányzati kézben van, míg a kórházi ellátás állami kézben. Így a jól hangzó kampányszöveg mögött elindult a kapkodás, megkérdezték az önkormányzatokat, hogy ugyan nyújtsák már be igényeiket, mire költenének, gyorsan, gyorsan, hiszen a pénz már itt van és jönne. A vége az lett a dolognak, hogy az első évi fejlesztési költségből 2 milliárd megy majd valamilyen rendszer szerint CT és MR készülékek vásárlására és 8 milliárd az önkormányzatokhoz. Eképpen jutott tegnap majdnem egymilliárd forinthoz Kispest is. És hogy ez miért baj? Azért, mert Budapest betegellátásában nem a CT-hiány a legégetőbb….”)

Arra elég ha én emlékszem, hogy ezért mit kaptam. Itt van kérem az eredménye ennek a megállapodásnak,

csupa vas és beton, vas és beton, ami fejlesztésnek aligha mondható, koncepciótlan pénznyelő az egész, amire a kormány joggal mondhatja majd, hogy dejszen a budapestieknek adtunk. Csak sajnos a lakosságnak nem,

 • ettől nem lesz jobb az ellátás,
 • ettől nem lesz a XII. kerületnek önálló szakrendelője (merthogy itt nincs olyan, a János Kórház ambulanciája a szakrendelő),
 • de ettől nem lesz kevesebb tumoros beteg sem, hiszen nem történt kerületeken átívelő központosítás és fejlesztés sem.

Kunetz: A fővárosi betegellátásba öntött pénzt kiöntik a kerületek, és maga a Fővárosi Önkormányzat is

Lesz esetleg csili-vili rendelő orvos és ápoló nélkül, de nem lesz egységes sürgősségi ellátás Budapesten, olyan, amit akár ennek az összegnek a feléből is meg lehet csinálni, kerületenként mentőtisztekkel, APN szakszemélyzettel.

Nagyon remélem, hogy a következő évi apanázst ésszel fogják beosztani a felélés helyett.” -írja tehát Kunetz Zsombor.

Kapcsolódó

 

kunetz

2 hozzászólás

 • 2021.07.10 - 09:16
  Közvetlen hivatkozás

  ha ennyire okos ez a Kunetz doktor, akkor nem figyelmeztette erre a dologra IDOBEN Karacsonyt? Nem nagyon csipem Karacsonyt ME jeloltnek (pont a mas esetben is varhato nagyon naiv dontesei vagy epp kompromisszumkotesei miatt), de Kunetz doktor eleg lazan megfeledkezik feddo iromanyaban arrol, hogy kozben volt egy jarvany, oltasi kampany, meg 30 ezer halott – es meg korantsincs vege! EZT vajon miert nem emliti a kinyilatkoztatasaban? Ettol fuggetlenul sok dolog lehet valoszinu a velemenyeben, ami megallja a helyet, de azert legyen mar egy kicsit tenyszerubb!

  Válasz
 • 2021.07.10 - 12:51
  Közvetlen hivatkozás

  Kérdezném dr Kunetz urat, miért most jutott eszébe ezeket a gondolatokat megosztani velünk? Lehet hogy a mennyiért sokkal találóbb lenne? Szeretnék már egyszer igazat hallani!! A kormány tevékenysége, ha a kormányzásról van szó akkor 0, ha a hatalomőrzésről, akkor pedig aljas szemét. Sajnos ezt hozta ez a hazudozó elmebeteg!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük