“Ebben az országban minden megrohadt, amihez a regnálónak köze van?”

Ha azt gondolja, hogy egyszerű dolog segíteni a szükséget szenvedő kórházaknak a mai ínséges, vírus-sújtotta időben, akkor nagyon téved a kedves olvasó. Szerencsére rengeteg civil érzik úgy, hogy tenni kell valamit, de a hivatalosság folyton kiteszi a lábát. Hogy miért…?

Minapi eset….

A Kapos Taxi vezetősége és munkatársai felajánlották, hogy a kaposvári Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház dolgozóit ingyen szállítják a veszélyhelyzetben, aminek a hirdetéséhez a kórház külső fotóját használták. A kórház vezetése -akiket feltehetően nem érintett a dolog, hiszen saját autóval járnak zsigerből megvádolta őket nyerészkedéssel és felszólította a taxis céget, hogy “a vészhelyzet elmúltával is tartsák fenn a díjmentességet!” Az együttműködés nem jött létre. Az alábbi közleményből minden pontosan kiderül….

“Tisztelt Kórházi dolgozók!
Eltérve semleges magatartásunktól választ kívánunk adni a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház vezetősége által írt, érezhetően a Kapos Taxi-nak címzett állásfoglalására!
(Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház-hivatalos oldala) Mint tudják

a Kapos Taxi a kialakult vészhelyzetre való tekintettel felajánlotta a KMOK dolgozóinak, hogy a munkába menet és az onnan haza vezető utat díjmentesen és bérmentve vállalja.

Ez a taxisok önálló elhatározása volt!

Ezt a felajánlást a társaság a saját privát facebook oldalán tette nyilvánossá azután, hogy többszöri próbálkozásunk ellenére is süket fülekre talált (két alkalommal beszéltünk az illetékesekkel, a válasz az volt, pár órán belül hívnak, ez a mai napig nem történt meg) a KMOK vezetőségének részéről.

A helyi médiák ezek után önállóan vették be híreikbe a kezdeményezést, amit ezúton is megköszönünk!

Sajnáljuk és ezúton kérünk elnézést a KMOK-tól,

hogy az általunk készített háttérképhez felhasználtuk az intézmény bejáratának fotóját. Úgy gondoljuk, jogi képviselőnkkel egyetértve, hogy egy közintézmény bejáratának külső fényképezése nem jelent semmilyen szabályszegést és nem engedélyköteles, viszont hozzájárult a felajánlásunk pontosabb megértéséhez!

Az említett képet természetesen azonnal töröljük az oldalunkról!

Szeretnénk válaszolni a továbbiakban a KMOK közleményében kiadott bírálatokra!

Nem marketing célok vezéreltek bennünket, mivel a „DÍJMENTES” szóban nem lehet semmilyen érdeket vagy profitot keresni!

Bíznak benne, mint írják közleményükben, hogy

a vészhelyzet elmúltával is fenntartjuk a díjmentességet, amiben mi nem érezzük a kérés komolyságát sőt…!

Szeretnénk azt is elmondani,

hogy kollégáink magas szakmai tudással rendelkeznek, és kellő komolysággal állnak a kialakult vészhelyzethez! Gépjárműveiket fokozott higiéniai követelmények betartásával üzemeltetik és ezzel is óvják utasaikat! A továbbiakban is szeretnénk a semlegesség pártján maradni minden minket bíráló hozzászólással szemben, viszont nyitottak vagyunk az építő jellegű javaslatokra!Kijelentjük, hogy későbbiekben sem akarunk konfrontálódni a KMOK vezetőségével!

A fentiek tekintetében kijelentjük:

A Kapos Taxi a mai nappal VISSZAVONJA a KMOK dolgozóinak tett felajánlását!

Önzetlenül szerettünk volna beállni abba a hosszú sorba

amelyet a kaposvári és országunk dolgozói, vállalkozások, pékek, kofák, éttermek, stb.a teljesség igénye nélkül alkotnak ebben a nehéz helyzetben!

Sajnáljuk és bocsánatot kérünk azoktól a kórházi dolgozóktól akiket megtisztelhettünk ezzel a felajánlással!

A továbbiakban kívánunk erőt, egészséget, kitartást a további munkájukhoz! Köszönjük eddigi bizalmukat!
Tisztelettel: Kapos Taxi, a város szolgálatában!”

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: ““Ebben az országban minden megrohadt, amihez a regnálónak köze van?”

  • 2020.04.12 - 10:24
    Közvetlen hivatkozás

    Én is érzem,úgy -hogy kellene fertőtleníteni magát, Kedves Anna! Ajánlom a tömény hypót! – mert akinek vastag bőr van a pofikáján,annak lehet hogy még az sem elég hatásos! Áldott napokat kívánok!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük