Egyetlen kilót sem! – Tüntet az ellenzék Székesfehérváron a szennyvíziszap lerakása ellen

Közös ellenzéki tüntetéssel fogjuk megmutatni, hogy Székesfehérvár nem lesz külföldi szennyvíziszap-lerakó – adta hírül a a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán Ráczné Földi Judit, a párt önkormányzati képviselője.

Elég csak beleszippantani a levegőbe

Magyarország évente 41 ezer tonna külföldi szennyvíziszapot hoz be Horvátországból, ezt pedig a mi városunkba, Székesfehérvárra szállítják – írta. Ezt ma minden fehérvári érzi, ha beleszippant a város levegőjébe, holott ehhez nem járultunk hozzá, erről minket soha, senki nem kérdezett meg.

Hiába kezdeményeztem, hogy hozzák nyilvánosságra a mintavételi jegyzőkönyveket, hogy kiderüljön, valóban tisztított szennyvíziszapot hoznak-e a városba, ez a mai napig nem történt meg. Nem tudjuk, hogy a szennyvíziszap-lerakó milyen egészségügyi kockázatot jelent. Ebbe sem fehérváriként, sem anyaként nem fogok belenyugodni.

Székesfehérvár nem lesz külföldi szennyvíziszap-lerakó

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy Székesfehérvár városvezetése tiltsa meg, hogy akár csak egyetlen kiló külföldi szennyvíziszapot is hozzanak a városba! Ezt a követelésünket jövő héten kedden, este 6 órától a városháza előtt is nyomatékosítani fogjuk egy tüntetésen.

Székesfehérvár nem lesz külföldi szennyvíziszap-lerakó, sem a Fidesz, sem a polgármestere kedvéért! Ha pedig Cser-Palkovics András fideszes polgármester továbbra is azt állítja, hogy eddig nem tűnt fel neki a városunkba hurcolt több ezer tonna külföldi szennyvíziszap, akkor ez az alkalmatlanságának legegyértelműbb bizonyítéka.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük