Elbukott a kormány „beszolgáltatási” törvénye, amivel alapot akart teremteni az ingyen élelmiszer-osztogatásnak a kampányban

Az azénpénzem.hu korábban értesült úgy, hogy a „beszolgáltatási” törvény – amely szerint a nagy láncoktól ingyen elvonják 48 órával a lejárat előtt a termékeket – valójában a kormányzati élelmiszerosztogatás alapját teremthetné meg. Kiderült azonban, hiába a lázas jogalkotás, a gyakorlatban nem működik a dolog.

Kapkodó törvényalkotás

A cikk szerint a törvény február 1-jén hatályba lépett, de nem indult el az élelmiszermentés egyelőre sehol. Annyi történt, hogy januárban megalapította az állam az Élelmiszermentő Központ Nonprofit (ÉMK) céget.
A magyarországi boltláncok működését jól ismerő, de neve elhallgatását kérő szakember arról beszélt, hogy komoly problémákat vet fel a szabályozás. Megjegyezte azt is, hogy még nincsenek meg a konkrét részletszabályok. Az egyik legnagyobb probléma, hogy ki fogja elszállítani a boltok által felajánlott, lejárat előtti termékeket.

A cikk szerint a törvény február 1-jén hatályba lépett, de nem indult el az élelmiszermentés egyelőre sehol. Annyi történt, hogy januárban megalapította az állam az Élelmiszermentő Központ Nonprofit (ÉMK) céget.

A Napi.hu megkereste az ÉMK felügyeletét ellátó Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih), ám a hatóság a céghez irányította őket. Többek között arról érdeklődtek, hogy melyik vállalat fogja elszállítani a maradékokat és milyen járművekkel fogja ezt megtenni. Megkérdezték továbbá, hogy az ÉMK mekkora dolgozói létszámmal kezdte meg a működését, valamint mikor lesz a cégnek termékszállításra alkalmas járműflottája. Választ egyelőre nem kaptak.

Ilyen az amikor a fagyi visszanyal?

Így kell ezt kedves kormány:

 

beszolgáltatási

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük