„Telerepülő” a szavazni akaró angliai magyaroknak! – Az ellenzék összekapta magát…..

„Bárhogy is döntesz a szavazásod helyét illetően, a Repülővel Jöttünk kezdeményezéssel azt szeretnénk elérni, hogy teljen meg egy teljes repülőgép járat azokkal az angliai magyarokkal, akik egy hosszú hétvégével és családlátogatással kötnék össze a 2022-es választást Magyarországon” – áll a valasztas22.uk oldalon, amit a Márki-Zay Péter féle Londoni Kossuth Kör civiljei működtetnek.

Március 15-ig lehet jelentkezni!

Azt írják, a 2018-as tapasztalatok szerint sok angliai magyar nem jutott el időben a londoni nagykövetségre, ahol leadhatta volna a szavazatát, sokan órákat álltak sorba, sokakat elküldtek a szavazóhelyiségektől. Ezért 2022-ben sokan inkább Magyarországon szavaznának. Az oldal ebben szeretne segíteni azzal, hogy magyarokat szervez egy Ryanair-járatra London és Budapest között.

Az oldalon telekocsi is szerveződik azoknak, akik külképviseleten szavaznának, de nehézkes odajutniuk.

Több szakértő is kritizálta már a magyar kormányt, amiért indokolatlanul megnehezíti a külföldön élő magyarok számára a választójoguk gyakorlását. Különösen a határon túli magyarok szavazási lehetőségeivel összehasonlítva éles a kontraszt, Erdélyből ugyanis lehet levélben is szavazni, míg Londonból nem.

Kapcsolódó

 

"Telerepülő" a szavazni akaró angliai magyaroknak! - Az ellenzék összekapta magát.....

2 thoughts on “„Telerepülő” a szavazni akaró angliai magyaroknak! – Az ellenzék összekapta magát…..

  • kevés, kevés, bár sok pénz
    Dávid és Góliát küzdelme

  • Persze hogy megnehezítik a kint élő magyarok szavazását, hiszen a rezsim pontosan tudja, hogy ellenük szavaznának, miután ezeknek az embereknek a 98℅-a a fidesz miatt cuccolt külföldre. Ez a telerepcsi nagyon jó ötlet, hiszen összeköthetik a kellemest a hasznossal, szavazás családlátogatással.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük