Elég ócska idő vár ránk a héten is

Aki egy kis szép téli időre vágyik, annak még várnia kell, mert a jövőhéten is a mostanihoz hasonló ködös nedves, de nem havas idő elé nézünk.

Vasárnap délután

Az élénk délnyugati szélnek köszönhetően már nagyobb esély van napsütésre, többfelé megszűnik a szürke, párás, ködös időjárás. Tovább enyhül az idő. A hőmérséklet délen helyenként 10 fok fölé emelkedhet, északon, északkeleten viszont alig haladja meg a 0 fokot, ott jellemzően egész nap borongós, ködös marad az idő. Éjszaka változóan felhős, helyenként borult lesz felettünk az ég, a szélcsendesebb helyeken ismét előfordulhat köd. Számottevő csapadék kora reggelig nem hullik.

Hétfőn erősen felhős, borongós időre van kilátás

A Dunántúlon sokfelé kell számítani esőre, délnyugaton jelentősebb eső is lehet, ugyanakkor az ország keleti felén csak időszakos, jelentéktelen eső valószínű. Északon még mindig maradhatnak tartósan ködös tájak. Marad az enyheség, és többnyire gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Éjszaka a keleti, délkeleti országrészre tevődik át az eső, a Dunántúlon megszűnik a csapadék.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

vasárnap délután délen +11, északkeleten +1,

hétfő reggel délen +8, északkeleten +1,

hétfő délután északon +4, délen +10 – +12,

kedd reggel északon 0, délen +6 fok körül alakul.

Legvalószínűbb folytatás

– Kedden erős északnyugati szél mellett, észak felől csökken a felhőzet, és az északi, majd délután a középső országrészben is naposra fordul az idő. Számottevő eső nem hullik. Csökken a hőmérséklet, de még így is enyhe marad az idő.

– Szerdán napos és ködös területek egyaránt előfordulhatnak, de a napsütés lesz túlsúlyban. A Tiszántúlon viszont felhős ég, kisebb eső is lehet.

– Csütörtökön újabb front érkezik térségünkbe erős felhősödéssel, és többfelé kisebb esővel. Az északi határszélen havas esőre, a hegyekben kevés hóra is számítani kell.

– Pénteken egy melegfront érkezése valószínű, délutántól egyre többfelé esővel, záporesővel. Északon viszont havas eső, havazás is lehet.

– Szombaton eleinte napsütés, majd újabb felhősödés, kevés csapadék a legvalószínűbb.

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap, inkább csak reggel és délelőtt lehet még borongós, párás, ködös az idő, délutánra sokfelé kijavulhat az idő, és kedvezővé válhatnak a közlekedés feltételei.

Hétfőn, különösen a Dunántúlon esőtől vizes utakon autózhatnak az ott élők, másutt csak szakaszonként találkozhatunk nedves útburkolatokkal.

Forrás: Eumet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük