Előkerült Tarlós ex-főpolgármester és üzent Gy. Némethnek: “tetszett volna nem olyan állapotban ott hagyni 2010-re a ’70-es években épült metrót”

“Már nincs kampány, ezt az »Orbán utasítása« szöveget abba lehetne hagyni. Inkább most látok a fővárosban DK-s utasításokat. Ha Gy. Németh mégis ragaszkodna a rögeszméjéhez, azzal kerül szembe, hogy a teljes MSZP-frakció ezek szerint Orbán utasítását hajtotta végre, mert egytől-egyig megszavazták a 3-as metró felújítását – reagált az atv.hu-nak Tarlós István arra, hogy Gy. Németh Erzsébet feljelentést tett.

A megtámadtatás jogán….?

A maga részéről semmi kifogása az ellen, hogy Gy. Németh Erzsébet feljelentést tett a 3-as metró felújítása ügyében. Ő jó ideje biztatja őket erre, az összes általuk korrupciósgyanúsnak mondott ügyben

– nyilatkozta az atv.hu-nak Tarlós István volt főpolgármester, miután a DK-s humán területekért felelős főpolgármester-helyettes Facebook-videóban jelentette be: feljelentést tesz, hogy bebizonyosodjon,

“elhibázott döntés volt, hogy a korábbi városvezetés új metrókocsik helyett a régieket újította fel a hármas metró vonalán”.

“Nem tudom, mire várt ideig Gy.Németh Erzsébet. Az sem tudom, mi értelme az általuk felállított vizsgalobizottságoknak, hiszen egyáltalán nem foglalkoznak sem ezzel az üggyel, sem a Biodómmal, mégis masfél év után utan most feljelentést tettek a 3-as metró ügyében”

– mondta Tarlós István kérdésünkre, megjegyezve, hogy Gy. Németh Erzsébet “immár másodszor, mert 2018-ban mar tett egy feljelentést a 3-as metró miatt”.

Tarlós István a lényegre térve azt mondta:

ők hatarozottan új szerelvények vásárlását javasolták a kormánynak. “Én személy szerint is több ízben, irásban”

A 3-as metró infrastruktúrafelújítással együtt tizenegyszer akkora költségű projekt volt, mint a Lánchíd felújítása

Másrészt a BKV az új szerelvények beszerzését 30 milliárd forinttal többre prognosztizálta, mint a felújítást, amit egyébként megfelelő megoldásnak ítélt. Ezért a kormány határozatot hozott – érthető módon –, hogy csak a felújításra ad garanciát, saját forrásunk ugyanis nem volt – mondta Tarlós István. A volt polgármester emlékeztetett, hogy Gy. Németh Erzsébeték 73 milliárd forintos működési adósággal hagyták hátra a BKV-t 2010-ben.

“Nekünk ez volt az ajándék, továbbá egy, a ’70-es évek óta felújítatlan 3-as metró”

– jegyezte meg. A kormányhatározatot követően, mivel más választása a fővárosnak nem is volt, mert ellenkező esetben le kellett volna állítani a 3-as metrót, a közgyűlés határozatot hozott a felújításról. Ezt a határozatot akkor valamennyi MSZP-s képviselő megszavazta, köztük Horváth Csaba és Tüttő Kata is. Gy. Németh Erzsébet és Karácsony Gergely már csak azért sem küzdhetett akkor a döntés ellen – 2014. augusztus 25-én –, mert egyikük sem volt képviselő – jegyezte meg Tarlós.

“Már nincs kampány, ezt az »Orbán utasítása« szöveget abba lehetne hagyni. Inkább most látok a fővárosban DK-s utasításokat”

– fogalmazott. Ha Gy. Németh “mégis ragaszkodna a rögeszméjéhez”, azzal kerül szembe, hogy a teljes MSZP-frakció ezek szerint Orbán utasítását hajtotta végre, mert egytől-egyik megszavazták a 3-as metró felújítását – jelentette ki.

Aztán pedig a tendereztetést már a BKV bonyolította és a szerződéskötéseket is – emlékeztetett

Mint mondta, az még

„ide kívánkozik, bár ennek az akkori döntéshez már nem volt köze, hogy amikor a forrásbiztosítást a főváros 2015-ben megerősítette, Gy. Németh Erzsébet már valóban nemmel szavazott, de Horváth Csaba és az akkor már képviselő Karácsony Gergely is megszavazták. „Viszont Gy. Németh Erzsébet nem szavazata teljesen értelmezhetetlen volt, hiszen a felújításról szóló döntés rég megszületett, és a fővárosnak nem is volt más választása. „Legfeljebb leállíthattuk volna a közlekedést a 3-as metrón, amelyik naponta több utast szállít, mint a MÁV országosan”

– jegyezte meg a volt főpolgármester, aki végezetül úgy fogalmazott:

„Gy. Némethéknek tetszett volna nem olyan állapotban ott hagyni 2010-re a ’70-es években épült metrót.”

 

figyelmeztetés
illusztráció: V.K.

4 hozzászólás

 • 2021.03.17 - 22:23
  Közvetlen hivatkozás

  tarlospipi helyeben nem nagyon hadakoznek most senki ellen sem – nem biztos, hogy a nagy vegkielegites kezhezvetele utan jot tenne szemely szerint neki, hogy esetleg Gy,Nemeth Erzsebet emlekezteti a feljelentes alapjan azt a tenyt, hogy nem felujitott, hanem raktaron levo, tokeletesen eladhatatlan, szar kocsikra csereltek le a 3-as metro kocsijait, – es ezt akkor tobben is kifogasoltak az ellenzeki partok reszerol – viszont akkor tarlospipi ezt mind szepen lenyelte, letagadta…. Szoval kar visszafele mutogatni, – magad is szaros leszel, ha mast szarozol….:(

  Válasz
 • 2021.03.17 - 22:29
  Közvetlen hivatkozás

  Arrol nem beszelve, hogy minek kellett volna ANNYIRA komoly felujitas, illetve vagoncsere, amikor meg nem volt annyira rossz a metro allapota? Az elmult 10 evben az is rengeteget romlott. Es ha mar ezt nezzuk, akkor tarlos keptelen volt a Lanchidat is felujitani, – pedig az erosen tervbe volt veve, penzt is kapott ra, es csak a toredeke volt a metrofelujitasnak – szoval pipike, miert is nem lett a Lanchid felujitva, az AKKORI TERVEKNEK MEGFELELOEN?

  Válasz
 • 2021.03.22 - 18:23
  Közvetlen hivatkozás

  Te alja rohadék, már István királyunk is hibás,,miért nem mentek vissza az ős korba, te aljas gazember??? ezeknek a börtönben a helyük–vagy akasztva…egyszerüen undoritó amit megengednek maguknak,,

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük