Sorting by

×

Ön, meg Ön, meg mi mindannyian rettentő bőkezűek vagyunk! Négy évre bérlünk egy 4 csillagos hotelt kolesz gyanánt az eddig is milliárdjainkkal kitömött “kormánykeltetőnek”!

Aki úr, az úr! “Mimagyarok” pedig igencsak kiteszünk magunkért így a Covid-járávány felszálló ágában is! Na jó, nem önszántunkból, de végül is csendben tűrjük, ami akár beleegyezésnek is vehető, akkor meg miért fogná vissza magát a regnáló? 4 évre bérlünk egy 4 csillagos hotelt kolesz gyanánt…. és, hogy kinek? Olvassa!

Figyelje a múltidőt!

a Danubius Hotels hosszú távú bérletbe adta a Hotel Flamencót a Mathias Corvinus Collegium (MCC) számára. A 355 szobás, négycsillagos budai konferenciaszálloda legkevesebb négy évig üzemel majd hallgatói kollégiumként, közösségi térként, rendezvényhelyszínként és irodaként.

-számolt be a TurizmusOnline.

A Flamenco átadása már zajlik,

az új funkciónak megfelelő átalakításokat az MCC fogja a saját igényei szerint elvégezni. Az ingatlan bérbeadásával az üzemeltetés sem marad a Danubiusnál.

Az MCC egy tehetséggondozó intézmény,

amely a Kárpát-medencében nyújt oktatást kiegészítő képzéseket az általános iskola felső tagozatától az egyetemig. Alapítója Tombor Balázs és Tombor András. Utóbbi Orbán Viktor tanácsadója volt, és arról is ismert, hogy Habony Árpád korábban azt állította az adóhatóságnak, hogy Andy Vajna és Tombor kölcsöneiből él. 2020 végén a kormány százmilliárdos vagyont juttatott az MCC alapítványa számára.

 • Az MCC, pontosabban az azt működtető Tihany Alapítvány tavaly tavasszal egy törvény értelmében óriási vagyonhoz jutott, a kormányoldal a Richer- és Mol-részvények 10 százalékát adta az alapítványnak. A csomag értéke úgy 300 milliárd forint körüli, az éves hozam 7–8 milliárd forint körül mozog.
 • Ezt a juttatást fejelte meg ősszel a kormányzati többség azzal, hogy egyrészt vagyonkezelő közalapítvánnyá változtatta az MCC-t működtető alapítványt, és két pécsi, több révfülöpi – a révfülöpi kikötőhöz tartozó ingatlanokat takarja –, valamint egy szekszárdi, egy szombathelyi és egy zalaegerszegi létesítményt kapott az alapítvány.
 • Mindezekre tett rá egy lapáttal a kormány karácsony előtt nem sokkal, amikor csaknem 100 milliárd forintot juttatott az alapítványnak, a szakkollégiumot működtető szervezet 35 helyen akar képzéseket indítani a pénzből tízezer diáknak.
 • Közben az MCC 25 százalékos, kisebbségi tulajdonrészt szerzett a Libri-Bookline csoportban.

A szervezet budapesti központja 2001 óta a Somlói út 49–53. szám alatt található,

és a jelenleg használt épületek alkalmatlanok a hosszú távú szakmai céljaik megvalósításához, állaguk nem teszi lehetővé a további fenntartható használatot. A bontási munkálatok és az építkezés idejére az épületbérlés mellett döntöttek, aminek kiválasztásában

lényeges szempont volt, hogy az MCC jelenlegi központjához közel találjanak alkalmas ingatlant.

Forrás

 

figyelmeztetés
illusztráció: V.K.
átver

Egy hozzászólás itt: “Ön, meg Ön, meg mi mindannyian rettentő bőkezűek vagyunk! Négy évre bérlünk egy 4 csillagos hotelt kolesz gyanánt az eddig is milliárdjainkkal kitömött “kormánykeltetőnek”!

 • 2021.03.18 - 06:21
  Közvetlen hivatkozás

  Miert nem megy mar a francba Romaniaba orban? A magyar kormanyban lassan mar mindenkinek van valamilyen kotodese Romaniahoz, a fontos helyekre beultette a romaniai, ukrajnai import seggnyaloit, es mindent elkovet azert, hogy ezek a kedvezmenyezettek ra szavazzanak majd jovore is. Dontse mar el vegre ez a vegleny, hogy kiket kell szolgalnia, melyik orszagnak a mniniszterelnoke? Ha nem tudja eldonteni, akkor segitsen neki valaki es addig utogesse a fejet valami kemeny targyhoz, amig nem jut el a tudataig, mi is egy magyar miniszterelnok dolga , es foleg HOL????

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.