Kormányreakcióval frissítve! Ez durva! Elképzelhető, hogy a járvány miatt megtiltják, hogy Budapestről Balatonra utazzanak a népek és kötelező lehet az FFP2-es maszkhasználat! - értesült az Index - Városi Kurír

Sorting by

×

Kormányreakcióval frissítve! Ez durva! Elképzelhető, hogy a járvány miatt megtiltják, hogy Budapestről Balatonra utazzanak a népek és kötelező lehet az FFP2-es maszkhasználat! – értesült az Index

Amikor azt gondolja, hogy “ezt már nem bírja tovább”, akkor biztosan nem feltételezi, hogy súlyosbodhat a helyzet. Az járvány-adatok azonban mást sugallnak.

Hirdetés

Elképzelhető, hogy az operatív törzs megfontolja a húsvét előtti újabb szigorításokat

– értesült az Index.

Miután már több mint tízezer embert ápolnak a hazai kórházakban, a szakemberek meggátolnák az ünnep idejére a nagyobb utazgatásokat. A lap információja szerint március 22-ig maradnának a jelenlegi szigorítások. Mint írják:

“Kormányzati forrásaink egymásnak ellentmondó információi szerint elképzelhető, hogy már semmilyen újabb korlátozás nem lesz, az eredeti terveknek és a nemzeti konzultáció eredménye alapján húsvét után fokozatosan enyhítenek”.

A lap kérdésére a Kormányzati Tájékoztatási Központ cáfolta, hogy szerda délután válságülést tartanának a romló járványügyi helyzet miatt.

“Más forrásoktól viszont úgy értesültünk, hogy még az ünnep előtt életbe lép egy regionális szigorítás”

– írja az portál.

Galgóczi Ágnes egy interjúban arról beszélt, hogy

a járványhelyzet miatt elképzelhető, hogy megyénként, régiónként eltérő szabályokat vezetnének be.

Az Index megjegyzi, hogy

ha ez az elképzelés valóra válik, akkor többek között megtilthatnák, hogy Budapestről a Balatonra utazzanak az emberek. De elképzelhető, hogy az FFP2-es maszkok használatát rendelnék el, vagy egyes ágazatokat kötelezően home office-ba küldenek.

Lesz-e utazási korlátozás húsvét előtt?

Érvek bőven szólnának mellette:

Sok a fertőzött, nem szabadna megengedni, hogy az ország egyik részéből a másikba hurcoljuk a fertőzést, nem szabadna megengedni, hogy a nagyszülőket látogató fiatalok esetleg megfertőzzék idős szeretteiket.

A korlátozás ellen is szólnak érvek:

Mindenki emlékszik még a tavalyi húsvétra, mikor arról szólt a közbeszéd, hogy ez a húsvét most sajnos más, de be kell tartani a korlátozásokat, hogy a karácsony már ne “olyan” legyen. Aztán a karácsony is “olyan” lett, és most egészen biztosan komoly elégedetlenséget váltana ki, ha mondjuk utazási korlátozásokat vezetnének be a törvény szigorával az ünnep előtt. Azonban ettől még jó lenne önmérsékletet tanúsítani.

Emlékeznek még? Tavaly húsvétkor Orbán Viktor maga posztolta ki, hogy a kölni a fiókban marad. Vajon idén mi lesz?

Sötét jövőkép, vagy “népszonda”?

Ma nehéz eldönteni, hogy egy kiforrott, komolyanvehető terv részletei szivárogtak ki, vagy az Orbán-kommunikáció szondája indult be, hogy meddig ajánlatos -no, nem okvetlenül járványügyi szempontból- elmennie. Feltehetően napokon belül kiderül.

Frissítve! Kisvártatva megérkezett a kormányreakció!

“Az állítás minden valóságalapot nélkülöz”

– ezt írta a kancelláriaminiszter azokra a hírekre reagálva, hogy megyei, regionális korlátozásokról dönthet a kormány.

“Sajnos a baloldali sajtó közreműködésével az az álhír terjed, hogy a kormány az ország egyes területeire vonatkozó korlátozásokra, illetve lezárásokra készül. Az állítás minden valóságalapot nélkülöz”

– posztolta Gulyás Gergely a Facebook oldalán.

 

figyelmeztetés
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

4 hozzászólás

 • 2021.03.17 - 17:54
  Közvetlen hivatkozás

  Orbán taktikája járványügyben talán így jellemezhető: Ha nem tudod hová mégy , nem tévedhetsz el!

  Válasz
 • 2021.03.17 - 19:35
  Közvetlen hivatkozás

  Annyira jól teljesit ez az elmebeteg fidesz banda élen a skizofrén OV val. hogy mindent megtesznek hogy utálják őket, illetve nem tesznek semmit csak lopnak, hazudnak, ennyi elég is

  Válasz
 • 2021.03.17 - 21:54
  Közvetlen hivatkozás

  Ez utan a tagadas utan nagyon erdekes lesz, ha megis bevezeti a fidesz a regionalis korlatozasokat. Es hogy “szondazza az emberek turokepesseget? ” Nana, hogy igen! Hisz ragyaskepu sintersanya bevallotta, hogy a ket hettel ezelotti vasarnapra belengetett 74 fos oltakozasi kaosz TERVEZETT VOLT, kivancsiak voltak az emberek reakciojara! Mitol valtozott volna a belugy elmebeteg viselkedese? Es mivel mar a fo elmebeteg szamtalanszor fordult 180 fokban (delelott: “nem zarjuk be az iskolakat, ovodakat” delutan, nehany oraval kesobb: “minden iskolat, ovodat bezarunk”) , szoval ki ismerheti ki egy sarokba szoritott tobbfele elmebajban szenvedo agy gondolkodasmodjat?
  Bar en azert kivancsi lennek azoknak a gondolkodasmodjara is, akik korulotte sertepertelnek, es egyikuk sem mondja ki, hogy “eddig es ne tovabb, mert nem akarok eletfogytiglan hazaarulasert bortonben ulni” – mert a holdudvar nem erzi, hogy ok ugyanugy el lesznek szamoltatva, mint orban.

  Válasz
 • 2021.03.17 - 21:54
  Közvetlen hivatkozás

  Ez utan a tagadas utan nagyon erdekes lesz, ha megis bevezeti a fidesz a regionalis korlatozasokat. Es hogy “szondazza az emberek turokepesseget? ” Nana, hogy igen! Hisz ragyaskepu sintersanya bevallotta, hogy a ket hettel ezelotti vasarnapra belengetett 74 000 fos oltakozasi kaosz TERVEZETT VOLT, kivancsiak voltak az emberek reakciojara! Mitol valtozott volna a belugy elmebeteg viselkedese? Es mivel mar a fo elmebeteg szamtalanszor fordult 180 fokban (delelott: “nem zarjuk be az iskolakat, ovodakat” delutan, nehany oraval kesobb: “minden iskolat, ovodat bezarunk”) , szoval ki ismerheti ki egy sarokba szoritott tobbfele elmebajban szenvedo agy gondolkodasmodjat?
  Bar en azert kivancsi lennek azoknak a gondolkodasmodjara is, akik korulotte sertepertelnek, es egyikuk sem mondja ki, hogy “eddig es ne tovabb, mert nem akarok eletfogytiglan hazaarulasert bortonben ulni” – mert a holdudvar nem erzi, hogy ok ugyanugy el lesznek szamoltatva, mint orban.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.